Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 România urmează să primească circa 4.600 refugiați - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Bani și Investiţii |
|

România urmează să primească circa 4.600 refugiați

România urmează să primească aproximativ 4.600 de refugiați, mai precis doi refugiați pentru fiecare 10.000 locuitori, informează ziarul francez Le Monde.
refugiati

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene (CE) a anunțat astăzi noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale UE, în baza unor cote obligatorii, din care reiese că România ar urma sa preia 4.646 de refugiați aflați în Italia, Grecia și Ungaria, arată un comunicat al Comisiei Europene (CE) publicat miercuri la Strasbourg. Astfel că, din cei 4.646 de refugiați care urmează să ajungă în țară, 604 se află în Italia, 1.951 în Grecia și 2.091 în Ungaria.

Conform planului lui Juncker, refugiații vor fi distribuiţi potrivit unei formule care se bazează 40% pe produsul intern brut al ţărilor, 40% pe numărul de locuitori, 10% pe rata şomajului şi 10% pe numărul de refugiaţi deja aflaţi în fiecare ţară membră înaintea apariţiei crizei din acest an.

Planul prevede relocarea a 120.000 de persoane în plus faţă de cele 40.000 de persoane propuse anterior de Comisie pentru a fi redistribuite.

Potrivit celor mai recente date publicate de ONU, peste 380.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Europa prin traversarea Mării Mediterane începând din luna ianuarie a acestui an, iar 2.850 au decedat sau au fost daţi dispăruţi, informează Agerpres.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii