Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 România în topul celor mai mari creșteri ale indicilor bursieri din Europa - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

România în topul celor mai mari creșteri ale indicilor bursieri din Europa

Interesul investitorilor pentru companiile listate a făcut ca principalii indici ai bursei din București să aibă un plus de 16% în primele patru luni, se menționează într-un raport al Bursei de Valori București (BVB).
sobolewski.jpg

Principalul indice al pieței românești s-a apropiat în aprilie de 8.300 de puncte, cel mai mare nivel de până acum din acest an, iar valoarea medie zilnică de tranzacționare la BVB a crescut cu 17%, în primele patru luni. Capitalizarea companiilor românești a atins un vârf de 19,44 miliarde de euro la jumătatea lunii aprilie, cea mai mare valoare din ultimele 20 de luni.

Principalul indice la pieței de capital românești, BET, care reflectă evoluția celor mai lichide 12 companii, s-a apropiat în aprilie de nivelul de 8.300 de puncte. Cu 8.296,75 puncte realizate la finalul ședinței de tranzacționare de pe 24 aprilie, indicele BET a atins atunci cea mai mare valoare din primele patru luni ale acestui an.

„România rămâne în topul creșterilor în liga burselor europene după primele patru luni. Rata de creștere de 16% din România este dublă în acest an față de cea din Germania, Franța sau media țărilor emergente incluse în indicele MSCI”, a spus Ludwik Sobolewski (foto), CEO al BVB.

La nivelul celor 12 companii incluse în BET, cele mai mari creșteri au fost în cazul de Conpet (simbol bursier: COTE) cu un avans al prețului acțiunilor de 61,8% și Nuclearelectrica (SNN), ale cărei acțiuni s-au apreciat cu 39%. Acțiunile emitentului BVB au avansat cu aproape 10% în perioada ianuarie-aprilie 2017.

Valoarea medie zilnică de tranzacționare a fost cu 17% peste nivelul înregistrat în perioada ianuarie-aprilie 2016. Cele mai tranzacționate cinci companii pe piața principală în funcție de valoare au fost în primele patru luni din acest an: Banca Transilvania (534,5 milioane de lei), Fondul Proprietatea (382,3 milioane de lei), Romgaz (260,5 milioane de lei), OMV Petrom (234,1 milioane de lei) și BRD – Groupe Societe Generale (231,2 milioane de lei).

Valoarea de piață a companiilor românești listate la BVB a crescut în fiecare lună din acest an, pentru ca în aprilie să ajungă la cea mai mare valoare din primele patru luni ale acestui an pentru acest indicator. Pe 13 aprilie 2017, capitalizarea companiilor românești a atins un vârf de 19,44 miliarde euro, cea mai mare valoare din ultimele 20 de luni, un nivel similar fiind înregistrat pe data de 7 august 2015.

„Companiile românești au câștigat la nivel de capitalizare bursieră peste 10 miliarde de lei (aproape 2,4 miliarde de euro), în primele patru luni ale acestui an. În plus, vorbim de unele dintre cele mai mari valori din ultimele 20 de luni în ceea ce privește capitalizarea lor”, a punctat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii