Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Robert Murray: „Liderilor le merge foarte bine în momentul în care se înconjoară de oameni care sunt mai buni decât ei” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Cariere |
|

Robert Murray: „Liderilor le merge foarte bine în momentul în care se înconjoară de oameni care sunt mai buni decât ei”

Este expert internațional în leadership și dezvoltare personală, dar păstrează modestia unui începător. Prezent la București, Robert Murray, a dat câteva sfaturi pentru a deveni un lider mai bun.
Robert Murray

A stat în România timp de cinci ani, vine des aici, de aceea canadianul Robert Murray este un fin observator al realităților autohtone. Subliniază faptul că România s-a schimbat în bine din 2004 și până acum – „România s-a schimbat în acești 11 ani mai mult decât orice alt oraș din lume. Orașul este mai curat, arată mai puțin comunist, simt că este o energie mai bună”, spune el cu ocazia cele mai recente vizite la București atunci când a fost trainer în cadrul Enlightening Leadership Series.

„Unul dintre lucurile pe care le-am admirat la români este faptul că sunt foarte educați. În Canada, vedem acest lucru mai puțin – nu prea vedem oameni care au absolvit un master sau un doctorat”, mai spune el. Un lucru despre care spune că s-a schimbat de acum 11 ani este încrederea pe care o au managerii, dar și angajații în capacitățile lor. „Simt că oamenii au mai multe inițiative decât aveau în urmă cu ceva ani”, mai spune Robert Murray.

Robert Murray spune că „liderilor le merge foarte bine în momentul în care se înconjoară de oameni care sunt mai buni decât ei. Iar una dintre calitățile esențiale ale liderilor este aceea de a-i ajuta pe alții să se dezvolte, să dezvolte alți lideri. De aceea, sunt mai degrabă legați de oameni la nivel emoțional”. Pe de altă parte, managerii sunt „mai degrabă logici și analitici. Se concentrează pe măsurători, pe indici și când își doresc ca oamenii să se deplaseze de la punctul A la punctul B, se așteaptă ca ei să facă acest lucru într-un mod rațional. Iar oamenii nu sunt raționali, sunt emoționali, mai degrabă”.

De aceea, mai spune expertul, liderii sunt mult mai atenți să se înconjoare de oameni care le împărtășesc valorile. Dar pentru ca toate acestea să fie puse în practică, un lider trebuie să respecte el însuși acele valori ca să le ceară celor care lucrează cu el să respecte același set de valori.

Spune că nu numai tinerii antreprenori ar trebui să aibă un coach sau un mentor, ci este important ca „la orice vârstă te-ai afla să ai o astfel de persoană alături pentru că sunt capabili să vadă ceea ce tu nu ai putea să vezi niciodată singur. Dacă și eu mi-aș fi luat un coach mai devreme, în cariera mea, ar fi putut să mă ajute”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii