Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Reclamele comandate de Kraft Foods au preferat publicul de la Pro TV - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Reclamele comandate de Kraft Foods au preferat publicul de la Pro TV

Kraft.jpg
În 2012, Kraft Foods România, companie de produse alimentare, a consumat publicitate TV pe 28 de televiziuni. Aproape 23% din buget a fost alocat Pro TV. Reclamele Kraft au ocolit Televiziunea Română.

Kraft Foods România, parte a concernului Mondelēz International și companie care deține, printre altele, brandurile de cafea Jacobs si Nova Brasilia, biscuiții LU și brandurile de ciocolată Milka si Poiana, a derulat campanii de promovare TV care au adunat 44.608 puncte de audiență. Cu acest volum de GRP-uri (Gross Rating Point), Kraft Foods s-a plasat pe locul opt în topul advertiserilor TV din România.

Pro TV a fost stația preferată de Kraft Foods pentru „a atinge” publicul său consumator. Aici au fost obținute 10.120 GRP-uri, la nivel urban, adică 23% din volumul total de puncte de auddiență. (Pe baza GRP-urilor, clienții publicitari cumpără spații de publicitate la televiziuni.) La mare distanță de Pro TV, au livrat audiență pentru reclamele comandate de Kraft Foods televiziunile Antena 1 (4.899 GRP-uri), Kanal D (3.501) și Național TV (2.573).

Antena 3 a fost primul canal de știri inclus în planurile de media ale companiei, cu 2.239 puncte de audiență. Un volum apropiat de audiență a livrat și B1 TV (2.141). De remarcat că TVR 1 și TVR 2, canalele televiziunii publice, n-au figurat în planul de media, probabil, din cauza profilului publicului din mediul urban care nu s-a încadrat în targetul reclamelor comandate de Kraft Foods.

O nișă de televiziuni preferată de Kraft a fost cea de filme și seriale: AXN (1.367), Diva Universal (933), Universal Channel (793). În schimb, datorită targetului vizat, au lipsit din media planuri televiziunile de sport.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii