Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Radu Crăciun, economist șef BCR: Rolul statului în economie trebuie să scadă, un mit - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Radu Crăciun, economist șef BCR: Rolul statului în economie trebuie să scadă, un mit

La nivelul Europei, cel puțin, statul român este cel mai mic actor economic, mai precis bugetul României raportat la Produsul Intern Brut (PIB) este cel mai mic din Europa, spune Radu Crăciun, economist șef al Băncii Comerciale Române (BCR).
Bani_Venit_Cheltuieli.jpg

„Faptul că rolul statului în economie trebuie să scadă este un mit, vrem să fie cheltuielile de apărare la nivelul Europei, al educației la fel, pe parte de alocări ne raportăm la Europa, dar când vorbim de pușculița din care facem aceste alocări este cea mai mciă din Europa”, explică economistul șef BCR.

El mai spune că tot apare în discuții modul greșit în care sunt folosiții banii. „Există domenii foarte clare în care sectorul privat nu se implică. Nu văd sectorul privat implicându-se în educația în sate, nu văd sectorul privat să construiască autostrăzi, sunt zone în care este nevoie de banii statului”, mai spune Radu Crăciun.

În opinia sa, problema nu se rezolvă lăsând mai puți bani statului, ci doar atunci când statul va învăța să gestioneze banii mai bine.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii