Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 „Provocarea înălțimilor”, o carte despre viața lui Edmund Hillary, cuceritorul Everestului - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

„Provocarea înălțimilor”, o carte despre viața lui Edmund Hillary, cuceritorul Everestului

Preda Publishing anunţă lansarea în limba română a unei cărţi despre prima ascensiune a Everestului şi viaţa unui om care a reuşit să dea un sens profund alpinismului de mare altitudine: „Provocarea înălţimilor” de Sir Edmund Hillary.
Provocarea inaltimilor

Omul care a reuşit, pentru prima dată, să pună piciorul pe Vârful Everest, omul care a condus o echipă de exploratori la Polul Sud, omul care a străbătut fluviul Gange de la ocean până la cer a adunat, pentru prima dată, toate aceste aventuri remarcabile ale unei vieţi speciale într-un singur volum.

Edmund Hillary a fost mai mult decât un explorator. El este şi omul care şi-a plătit datoria de onoare către Himalaya instaurând în Nepal un program îndrăzneţ de construire de şcoli, clinici, aerodromuri şi poduri. Cu implicarea sa activă, acest proiect a devenit din ce în ce mai puternic şi a crescut din ce în ce mai mult în cei şaizeci de ani de când autorul a escaladat Treapta Hillary şi şi-a condus companionul Tenzing Norgay pe ultima creastă a vârfului Everest.

Sir Edmund Hillary s-a născut în 1919 la Auckland, Noua Zeelandă, şi a făcut parte din Forţele Aeriene neozeelandeze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Distins cu titlul de cavaler pentru ascensiunea Vârfului Everest, din 1953, Hillary a reuşit numeroase „premiere” pe acest tărâm al aventurii şi al explorării. Și-a dedicat o mare parte din viață ajutând populația din Nepal prin Himalayan Trust, o organizaţie non-profit dedicată îmbunătăţirii vieţii locuitorilor din Munții Himalaya. Prin eforturile sale a reușit să construiască numeroase școli și spitale în această regiune îndepărtată, declarând că aceasta este cea mai mare realizare a vieții sale. Sir Edmund Hillary a decedat pe 11 ianuarie 2008, la vârsta de 88 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Preda Publishing este o editură dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism, automobilism, fotbal, baschet sau sporturi de contact. Editura propune publicului cărţi inspiraţionale, cu şi despre sportivi celebri, în care aceştia îşi dezvăluie secretele performanţei dar şi dimensiunea profund umană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii