Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Profit de 8 ori mai mare pentru cel mai mare ambalator de carne - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bunuri de consum |
|

Profit de 8 ori mai mare pentru cel mai mare ambalator de carne

Firma aparţine  soţilor Căzăcuţ, care ocupau locul 312 în  ediţia 2013 a topului Forbes 500 miliardari, cu o avere estimată la 11 milioane de euro.
carne

Doly-Com Botoşani, cea mai mare firmă care ambalează carne proaspătă în România şi unul dintre cei mai mari producători de mici din România, a realizat în 2013 o cifră de afaceri de peste 27, 5 milioane de euro, în scădere faţă de 2012, când au fost de 33 milioane euro, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Profitul, în schimb, a crescut de aproape opt ori, ajungând la 473.000 de euro. Capitalurile proprii au crescut de la 4,3 la 4,8 milioane euro, iar numărul angajaţilor a ajuns, de la 313, la 320.

Doly-Com deține cea mai mare unitate de abatorizare de bovine și cabaline și cea mai mare facilitate de ambalare de carne proaspătă din România. În 2012, vânzările Doly Com erau reprezentate de  carne de vită în procent de 50%, carne de porc 45% şi carne de cal, 5%. Un procent de 30% din cifra de afaceri a companiei a fost obținută din export, însă acesta fusese afectat de descoperirea în  Marea Britanie  a unor cantităţi de carne de cal, etichetată drept vită si provenită de la alţi producători. Atunci  volumul exporturilor a suferit o diminuare cu aproximativ 20%, iar prețurile scăzut cu 5-10%.

Doly Com, care  a devenit din aprilie 2014 furnizor pentru Carrefour, este deţinut de soţii Doina şi Iulian Căzăcuţ, aflaţi în ediţia din 2013 a topului Forbes 500 miliardari pe locul 312, cu o avere estimată la 11 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii