Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Președintele BVB: România se află pe primul loc în lume, cu un dividend de 7-8% acordat investițiilor pe bursă - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Președintele BVB: România se află pe primul loc în lume, cu un dividend de 7-8% acordat investițiilor pe bursă

România se află pe primul loc în lume cu un dividend de 7-8% acordat la investițiile pe bursă, devansând Kuweit și Bahrain, susține Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB).
bvb.jpg

Sunt case de cercetare care susțin că România are cel mare dividend din lume, 7-8%, pe locul 2 fiind Kuweit, iar pe trei Bahrain. Cred că sunt singurele date economice în care noi depășim aceste țări pentru niște companii care activează în zona utilităților, energie și bănci. Acest lucru înseamnă că, dacă prețul acțiunilor scade cu 5%, dividendul totuși acoperă scăderea acestui preț al acțiunilor, pentru că se pot pierde niște bani — este o investiție, nu un depozit — dar în general se pot câștiga. Oamenii în general pot risca o parte din bani, dar asta înseamnă să nu pui toate ouăle în același coș. Nici să nu le pui pe toate în acțiuni și nici pe toate în depozite bancare, ci cât mai diversificat. Depozitele bancare sunt foarte sigure, dar dobânda o știm cât este pentru că și inflația este foarte mică, dar pe de altă parte dacă vrem să riscăm am putea să câștigăm mai mult”, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, președintele BVB.

Acesta a precizat că investitorii pe piața de capital și-au dublat investițiile în euro, în cinci ani, randamentul brut fiind de 97%.

Puțini români știu că în 5 ani de zile, în echivalent euro, s-au dublat investițiile pe bursă, până în decembrie 2016. De exemplu, cei care au investit 100 euro la 1 ianuarie 2012, până în decembrie 2016 aproape și-au dublat investiția, ceea ce este foarte mult. Practic, indicele principal este peste nivelul de dinainte de criză, dacă mai adăugăm și dividendele… Față de un apartament cumpărat în 2008 investiția pe bursă a fost mult mai rentabilă în această perioadă dificilă plus că este mai lichidă, oricând o poți vinde. Se pare că real estate-ul revine pe val, numai că nici bursa nu trebuie ocolită. Investițiile pe bursă înainte de criză și, în prezent, au fost mai bune decât cele în real estate”, a subliniat Anghel.

Șeful BVB a menționat că, din punct de vedere al randamentului pentru investitori, România s-a clasat, în perioada 2012 — 2016, pe locul doi, cu un procentaj de 97% în euro, depășind Germania, dar și alte țări dezvoltate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii