Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Povestea creaţiilor Maison Raquette - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Modă |
|

Povestea creaţiilor Maison Raquette

Începea timid în 2012 când Violette s-a decis să vină în București, făcând totodată primul pas către extinderea afacerii de familie. Moldovence la origini, tinerele surori Dana și Violette au ales să urmeze un drum pe care mama lor l-a început cândva în tinereţe, dar l-a sfârșit rapid, odată cu venirea lor pe lume.
raquette_sisters

Violette mărturisește sincer că nu avea în plan să îmbrăţișeze cariera de designer, dar destinul a îndrumat-o spre această cale, iar astăzi nu are urmă de regret. Face echipă bună cu Dana, care spre deosebire de ea, locuiește în Chișinău și se ocupă de managementul brandului, ajutată, firește,  de mama lor. Acolo au reușit să pună bazele unui mic atelier cu ajutorul căruia furnizează creaţiile către două locaţii din România (Victoria 46 și Molecule F).

Cuceresc  femeile românce prin stilul minimalist, versatil, purtabil și clasic. „Româncele sunt diferite de femeile din ţara mea“, spune Violette. Curioasă, mă reped să întreb de ce. Răspunsul nu a întârziat să apară: „Femeilor de aici le place să fie chic și să adopte uneori și un stil masculin, ele știu să se simtă feminine și pe pantofi fără tocuri și-mi place așa de mult acest lucru“. Am aflat ulterior că vecinele din Moldova sunt foarte rar lipsite de tocuri, cochete din fire.

Citește și Ce ar fi purtat Maria Antoaneta dacă s-ar fi dus la sală?

Tot Violette spune că business-ul în familie nu este simplu, vine la pachet cu păreri în contradictoriu, agitaţie, foarte multă muncă și coordonare. Fiind extrem de tinere, fetelor le-a fost teamă că oamenii nu le vor lua în serios și tocmai de aceea au implicat-o și pe mamă în afacere, care a privit sceptică la început, ulterior remarcând talentul și dibăcia copilelor sale. Tot ea mi-a transmis în șoaptă că este total opusă surorii sale în ceea ce privește temperamentul, dar împreună se completează perfect și crede cu tărie că singură nu ar fi putut face faţă unei industrii ticsite de oameni talentaţi, care creează așa cum respiră.

02  maison-raquette-by dana and violette basoc -party-essentials

În hainele Raquette regăsești stilul franţuzoaicei care arată superb fără prea mult efort (aparent). Sunt lipsite de print-uri și accesorii, graţie orientării către minimalism. Iubirea pentru acest stil a apărut atunci când a început să călătorească, să observe ţinute și a simţit ca adoră senzaţia de a descoperi în dulapul mamei rochii cu o vechime de mulţi mulţi ani, dar purtabile și astăzi. Și-a finisat simţul estetic în Italia, unde a urmat un curs de design și totodată s-a convins că toate drumurile duc către minimalist.

Printre creaţii se numără și o serie de rochii de mireasă, pe care româncele le preferă deseori, graţie simplităţii care emană puritate.

07 maison-raquette-by dana and violette basoc -party-essentials

Am întrebat-o pe Violette ce o inspiră. A dat un răspuns care iniţial m-a blocat de emoţie și de fericirea care-i răsuna în ton- „mă inspiră orice, fie că mă aflu într-o călătorie sau nu, privesc  tot timpul la cum sunt femeile îmbrăcate, dar cel mai mult mă inspiră faptul că sunt veșnic îndrăgostită de soţul meu, pe mine iubirea pentru el mă inspiră cel mai mult“. A spus-o așa de sincer și de natural încât preţ de câteva secunde am uitat ce urma să o mai întreb. Am simţit nevoia de a mă opri și bucura de răspunsul răvășitor. L-am savurat efectiv. Trăim vemuri în care ne îndepărtăm tot mai mult de chintesenţa fericirii încât parcă uităm cum s-o definim și când auzim asemenea răspuns simţim că merge direct la suflet.

Dacă ar fi să o ia de la capăt ar face același lucru. Adoră să deseneze haine și uneori când se pornește, poate desena pe nerăsuflate jumătate de colecţie. Se simte într-o continuă stare inspiraţională, îi place să călătorească și spune că „își va găsi un loc statornic abia atunci când vor apărea copii“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii