Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Pentru ce s-ar îndatora românii - locuință sau vacanță? - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Pentru ce s-ar îndatora românii – locuință sau vacanță?

Achiziționarea sau renovarea unei locuințe sunt priorități pentru români când vine vorba de împrumuturi, în timp ce vacanțele mai pot aștepta, potrivit unei cercetări KRUK.
vacanta familie

Cercetarea de piață privind datoriile, dezvoltată de firma de cercetare MillwardBrown a fost realizată pe șapte piețe unde Grupul KRUK desfășoară activități: România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia și Spania.

Întrebați pentru ce ar intenționa să facă un împrumut, românii, într-o proporție cumulată de 64%, ar lua un credit fie pentru cumpărarea unei locuințe, 36% dintre respondenți, iar 28% pentru renovarea locuinței. La polul opus, spaniolii, în proporție de 16% ar lua un credit pentru achiziția unei locuințe și, în proporție de 7% ar lua un credit pentru renovarea locuinței.

Citește și: Kruk a fost ales cumpărător pentru un portofoliu de datorii din România în valoare de 290 milioane de euro din piața corporate

În ceea ce privește intenția de accesare a unui credit pentru cumpărarea unei mașini, liderii clasamentului sunt italienii, cu 46%, urmați de spanioli, 43% dintre cei intervievați. Pe de altă parte și românii, în proporție de 33% și germanii (37%)  ar luat un credit pentru cumpărarea unei mașini.

Românii sunt cumpătați când vine vorba despre vacanțe, numai 11% dintre respondenții studiului s-ar împrumuta pentru a plăti o vacanță, în timp ce 16% dintre spanioli s-ar împrumuta pentru a pleca în  vacanța dorită.

Studiul a fost implementat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.000 de persoane, metodologia de interviu folosită a fost CAWI și s-a desfășurat în perioada 19 – 26 octombrie  2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii