Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Parteneriat FAO și Mastercard pentru a combate foametea - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Parteneriat FAO și Mastercard pentru a combate foametea

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din cadrul Națiunilor Unite și MasterCard au semnat un acord de parteneriat pentru a pune bazele unui efort mutual susținut, în vederea dezvoltării unor sisteme de plată simple și eficiente, care să sprijine micii fermieri și familiile sărace.
73. MasterCard

Astfel că, printre alte activități, colaborarea va explora modurile prin care pot fi oferite credite sau bani gospodăriilor, pentru cumpărături de bază și pentru resurse necesare lucrărilor agricole pe piețele locale, susținând astfel economiile locale și echipând comunitățile marginalizate economic cu instrumente financiare.

Primul efort comun al partenerilor va avea loc în tabăra de refugiați din Kakuma, în districtul Turkana din Kenya, unde sunt găzduiți, momentan, 170.000 refugiați care și-au abandonat domiciliile din țările învecinate, ca urmare a războaielor și actelor de violență. Rezidenții taberei vor primi carduri preplătite prin care vor putea să cumpere mangal, produs de comunitatea gazdă și certificat ca fiind produs în condiții ecologice și de sustenabilitate.

Planul este menit să majoreze veniturile rezidenților din regiunea Turkana, să reducă tensiunile sociale dintre rezidenți și refugiați, precum și să reducă impactul asupra mediului.

MasterCard va furniza expertiza tehnologică, precum și o contribuție financiară semnificativă, pentru a iniția ciclul de afaceri prin dotarea a 1.240 de gospodării ale comunității gazdă cu cuptoare de făcut mangal, cât și 7.000 de gospodării pentru refugiați cu cuptoare eficiente energetic și credite pentru a achiziționa un sfert din necesarul anual de mangal.

„Acest parteneriat arată faptul că sectorul privat reprezintă un aliat crucial în efortul global de a clădi o lume fără foamete. FAO este extrem de mândră de colaborarea cu MasterCard, care va ajuta micii fermieri să devină independenți economic, prin extinderea incluziunii financiare,” spune directorul general al FAO, José Graziano da Silva.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii