Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Pan: Povestea de dinaintea poveștii - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Media şi entertainment |
|

Pan: Povestea de dinaintea poveștii

Hook fără cârlig, o Tiger Lily fermecătoare, un Barbă Neagră în căutarea tinereții fără bătrânețe, Nirvana și The Ramones sunt doar câteva dintre ingredientele-surpriză ale filmului.
PAN

Cum a ajuns Peter Pan în Țara de Nicăieri? Ce era Hook înainte să devină maleficul pirat pe care-l știm cu toții din cartea lui J.M. Barrie? De unde provine ”praful de zână” care te ajută să zbori? Sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri le aflăm din filmul ”Pan: Aventuri în Țara de nicăieri”.

Povestea de dinaintea poveștii începe cu ceea ce pare abandonarea bebelușului Peter – încă nu devenise Pan – de către mama sa la ușa orfelinatului condus de Mama Barnabas. Sora-șefă este un personaj negativ, ce are o înțelegere cu pirații conduși de Barbă Neagră (Hugh Jackman): îi livrează copii pe care piratul îi duce în Țara de Nicăieri, pe care aproape că a cucerit-o și pe care îi pune să muncească în minele de pixum, minereul din care este extras praful de zână. Una dintre scenele memorabile este, de altfel, momentul în care Peter ajunge în mină, alături de alți copii: Barbă Neagră cântă ”Smells like teen spirit”, melodia trupei Nirvana. Apetitul pentru punk-rock al piratului se mai face remarcat încă o dată, atunci când Barbă Neagră interpretează o parte a melodiei ”Blitzkrieg Bop” a formației The Ramones.

Black Mass, aproape de Top 15 filme despre crima organizată

„Acesta este Peter Pan din 2015, o reeditare a poveştii pe care o iubim cu toţii. Este povestea originală a lui Peter şi călătoria eroului clasic într-o lume frumoasă şi îndrăzneaţă”, spune regizorul Joe Wright. „E plăcut să faci filme pentru copii, deoarece te poţi debarasa de povara seriozităţii. Am creat o lume nebunească, plină de culoare, formă şi ciudăţenie, cu imagini minunate ce sper că vă vor părea desprinse din imaginaţia copiilor.”

Victor Socaciu, Blinky Bill și business-ul din dublaj

Pentru a reproduce tărâmul din imaginaţia sa, Wright a decis să construiască o mare parte a lumii din „Pan” pe platourile de filmare, nu numai pentru a-i aduce pe actori mai aproape de realitatea poveştii, ci şi pentru a imita atmosfera copilărească a Ţării de Nicăieri şi a le pune la dispoziţie un adevărat lod de joacă în care să (se) joace. In Londra, scenele întunecate din Studiourile Warner Bros şi hangarele de la Studiourile Cardington au oferit suficient spaţiu pentru toate scenele, de la orfelinatul sumbru la vast carieră a lui Barbă Neagră din Pădurea de Nicăieri şi Satul Copacului, două corăbii de piraţi în mărime naturală, laguna sirenelor şi multe altele.

Un etaj mai jos: Când ”non-regula” devine regulă

„Dimensiunea platourilor a făcut Ţara de Nicăieri să pară reală, iar actorii au venit in fiecare zi pregătiţi să se joace de-a piraţii, războinicii şi aventurierii, toate rolurile pe care le interpretăm în minte în copilărie, dar într-un decor cât se poate de realist ce dă naştere unei aventuri într-o lume tridimensională a culorilor”, spune Joe Wright.

„Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri” este o producţie Warner Bros. Pictures care ajunge pe marile ecrane din România, în premieră, din 9 octombrie, distribuit de Freeman Entertainment.

Știați că…

– Prima variantă a unui film cu Peter Pan datează din anul 1924 și a fost realizat de Paramount Pictures? Este vorba despre un film mut – prima peliculă cu sonor a fost ”Cântărețul de jazz” (1927).

– Există și un film românesc cu băiețelul zburător, intitulat ”De-aș fi Peter Pan”, regizat de Gheorghe Naghi în 1991, în care joacă actori precum Ilinca Tomoroveanu și Valentin Uritescu?

– În spațiul ex-sovietic (Belarus) a fost realizat, în 1987, un film intitulat ”Peter Pan” (Питер Пэн – în original) , care respectă întocmai povestea scrisă de J.M. Barrie?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii