Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 (P) Techsylvania – inovație și tehnologie la cele mai înalte standarde, la Cluj - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

(P) Techsylvania – inovație și tehnologie la cele mai înalte standarde, la Cluj

Desi Bucuresti este anual gazda celor mai multe evenimente si conferinte dedicate publicului larg, in zona de tehnologie, concurenta cea mai serioasa vine din Cluj, orasul care domina topul celei mai mari piete de dezvoltare IT din Romania.
techsylvania-devices-speakers-1200x600px-1

Vlad Ciurca si Oana Petrus sunt initiatorii celui mai mare proiect de tehnologie si inovatie din zona Ardealului, denumit Techsylvania. Ei au reusit ca in numai doi ani sa implementeze cu succes un concept de eveniment dedicat pasionatilor de tehnologie si inovatie care are doua parti: un maraton de programare (hackathon) de 24 de ore orientat pe tehnologii connected si wearables, si o conferinta dedicata atat tinerilor cat si companiilor interesate de ultimele solutii si trenduri tehnice, dezvoltarea de produse software sau hardware precum si modalitati de finantare.

In 2014, Techsylvania a debutat cu nume care cu greu isi faceau prezenta la evenimente romanesti, precum Twitter, Zynga, Twilio,Telenav sau BlaBlaCar.

Aflat la a doua editie, care se va desfasura in perioada 6-9 Iunie 2015 la Cluj, Techsylvania reuseste sa aduca in fata audientei reprezentanti din partea celor mai mari companii de tehnologie la nivel global. Astfel ca nume precum Facebook, Google, Uber,PayPal, Techstars, Bitdefender, alaturi de publicatii europene de top precum Tech.eu si fondatori ai unor companii de succes precum Dropbox, Words with friends sau Booking.com si-au confirmat deja prezenta.

Conferinta care va avea loc intre 8 si 9 Iunie se adreseaza unei audiente internationale, in cadrul editiei de anul acesta a Techsylvania vorbind unii din cei mai de succes antreprenori romani ai ultimilor ani: Andrei Dunca, co-fondator al LiveRail, compania clujeana achizitionata recent de Facebook pentru o suma de peste $400 milioane va sustine prima lui conferinta publica dupa achizitie, iar lui i se vor alatura Florin Talpes, fondatorul Bitdefender, cea mai de succes companie romaneasca de IT si Anda Gansca, CEO Knotch, recent nominalizata in prestigioasa lista INC ‘30 under 30’.

La editia din acest an, zilele de 6 si 7 Iunie vor fi dedicate hackathon-ului (maraton de programare) pe dispozitive la purtator (wearables), unde concurentii vor avea la dispozitie cele mai noi gadget-uri pentru a crea produse software inovative. In exclusivitate, Techsylvania va fi primul maraton de acest gen din Romania unde se vor putea crea primele aplicatii romanesti pentru Apple Watch, alaturi de alte dispozitive populare precum Moto 360, Jawbone UP, Oculus Rift DevKit 2, The Eyetribe Tracker, Sphero, Onyx Beacons, Leap Motion sau Google Glass.

Dupa cele 24 de ore de programare, cei peste 130 de dezvoltatori isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu, iar cele mai bune 3 idei vor fi premiate si prezentate in cadrul conferintei din zilele de 8 si 9 Iunie. Premiul 1 va primi oportunitatea de a participa la un accelerator international de startup-uri, avand posibiltatea de cauta oportunitati externe de finantare si a isi dezvolta produsul.

In 2014, echipa castigatoare din cadrul hackathon-ului a realizat o aplicatie prin care codul PIN poate fi introdus în bancomat doar cu privirea.

Evenimentul are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România ca centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Evenimentul oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.

Techsylvania se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, iar biletele sunt disponibile pe site-ul oficial http://techsylvania.co.

Techsylvania este un proiect organizat cu sprijinul partenerilor: Accenture, Fortech, iMedicare, Telenav, GetYourGuide, Paypal, Laurențiu, Laurențiu și asociații, Garmin, Creatix Media, Squirrly, Eloquentix, Yopeso, Imprezzio, SDL, Life is Hard, Pitech+Plus și Learning Connexions.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii