Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Okian.ro estimează vânzări cu 50% mai mari pentru carte în limbă străină - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Artă & Cultură |
|

Okian.ro estimează vânzări cu 50% mai mari pentru carte în limbă străină

Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online specializate pe vânzarea de carte în limba engleză din țară, a înregistrat în 2014 venituri de 1,3 milioane lei, cu 30% mai mari față de cele din anul precedent, și se așteaptă la o altă creștere, cu 50%, a cifrei de afaceri pentru anul în curs.
Online library e-book research

Potrivit reprezentanților Okian.ro, evoluția business-ului din 2014 are la bază apetitul tot mai crescut al cititorilor români pentru literatură în limba engleză, atât pentru cartea de business și specialitate, cât și pentru titluri de ficțiune modernă, semnate de autori ca John Green, Veronica Roth sau Markus Zusak.

Comanda medie pe Okian.ro a atins, anul trecut, suma de 130 de lei, cu circa 10% mai mare față de cea din 2013, titlurile cele mai căutate și cumpărate fiind, în continuare, cele de ficțiune, în special subgenurile dystopian fiction și romantic fiction.

Topul celor mai citite titluri Okian.ro de anul trecut sunt, în ordine, The Fault in Our Stars (John Green), Allegiant – Divergent, volumul 3 (Veronica Roth), Paper Towns (John Green), Looking for Alaska (John Green) și Book Thief (Markus Zusak).

„Literatura contemporană este extrem de populară în rândul publicului Okian.ro, format predominant de tinerii până în 35 de ani, care cumpără carte constant. Mai mult, aceștia alocă un buget generos literaturii, mai mare de la an la an, și profită la maxim de toate perioadele promoționale, fie că sunt cele specifice online-ului, precum Black Friday, sau industriei de carte, cu toate târgurile importante”, declară Tudor Benga, CEO al Okian.ro.

Potrivit CEO-ului Okian.ro, perioadele cu vârfuri de vânzări pentru librărie au loc în lunile noiembrie-decembrie, care coincid cu evenimentele Black Friday și târgul de carte Gaudeamus, respectiv sărbătorile de iarnă, dar și septembrie-octombrie, la început de an școlar.

Cea mai mare comandă de carte onorată de Okian.ro în 2014 s-a ridicat circa 3.600 lei, constând în mai multe titluri de specialitate cu profil militar aviatic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii