Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Lucian Anghel, BVB: Investițiile pe bursă pot aduce randamente de 4% pe an - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Lucian Anghel, BVB: Investițiile pe bursă pot aduce randamente de 4% pe an

Investițiile pe bursă pot aduce randamente de 4% pe an, față de depozitele bancare, la care dobânzile sunt de maxim 2% pe an, potrivit lui Lucian Anghel, președinte al Bursei de Valori București (BVB).

În opinia sa, investiţiile pe bursă sunt mai rentabile decât plasamentele în depozitele bancare, datorită randamentelor mai profitabile de pe piaţa bursieră.

Lucian Anghel a explicat că în 2015 BET-TR (BET Total Return) a urcat cu 3,2 %, cu 4,4 puncte procentuale în plus faţă de indicele BET, datorită dividendelor oferite de companiile component.

Din 1 ianuarie 2015, companiile eligibile pentru includerea în indicii BET și BET-TR trebuie să îndeplinească anumite criterii privind calitatea raportărilor și a activităților de relații cu investitorii precum pregătirea raportatorilor conform standardelor internaționale (IFRS), transmiterea raportării curente și periodice în limba engleză către BVB simultan cu cele în limba română și organizarea de evenimente dedicate investitorilor și analiștilor cu frecvență trimestrială.

Începând cu 2015 categoriile Premium și Standard au luat locul categoriilor 1,2 și 3 pentru acțiuni. Pentru admiterea în categoria Premium, companiile trebuie să aibă o valoare de piață a free float-ului de minim 40 milioane euro, iar menținerea în această catergorie, sau promovarea de la categoria Standard este condiționată și de nivelul de lichiditate al companiei și eventual de existența a cel puțin unui market maker pentru emitentul respectiv.

În 2014-2015 au fost lansați trei indici noi, dintre care doi indici de tip total return (randament total). Mai precis, BET Total Return (BET-TR) este primul indice total return din țară, care urmărește evoluția prețurilor companiilor componente (aceleași din indicicele BET) și dividendele distribuite de acesta.

BET-XT Total Return (BET-XT-TR) este un indice similar BET-TR, construit însă pe structura indicelui BET-XT.

BET Plus este un indice bursier mai amplu, iar la ora actuală include 34 de companii, care reprezintă 90% din capitalizarea pieței locale. BET Plus introduce criterii minime de investibilitate cu privire la free fload și lichiditate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii