Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 La ce valoare au ajuns serviciile medicale private - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sănătate |
|

La ce valoare au ajuns serviciile medicale private

medici_doctori_spital.jpg
Piața serviciilor medicale private a ajunt în 2013 la o valoare de  131 milioane euro în București și la aproximativ 176 milioane euro în cele mai mari orașe din provincie, potrivit studiului Medibus.

Analizând dinamica apelanţilor la serviciile medicale private atât în  București cât și în Provincie, se observă faptul că, dacă în anul 2009 aproximativ 57% dintre persoanele intervievate declarau că au apelat la acest tip de serviciu, anul acesta procentul lor a depășit  80%.

 În 2009 valoare acestor servicii era de 81 milioane euro, iar în principalele orașe din provincie era de 105 milioane euro.

Potrivit realizatorilor studiului aceasta crestere s-a datorat expansiunii continue a clinicilor și cabinetelor medicale private precum şi a laboratoarelor și spitalelor private concomitent cu mărirea capacităţii acestora de a trata pacienţii, dar a fost influențată și de dificultăţile financiare şi starea precară a sistemului public de sănătate.

Analizând, în cele ce urmează, tipologiile de accesare a serviciilor medicale în regim privat în intervalul 2012 – 2013 putem observa că, pentru aproximativ o treime dintre respondenții din București (31,8%), acest lucru înseamnă exclusiv apelarea la o clinică medicală privată.

În cazul Provinciei (orașe +100.000) aceeași sintagmă presupune pentru 27,7% dintre persoanele intervievate mersul atât la o clinica medicală cât și la un cabinet medical și nu în ultimul un laborator privat de analize, mai arată sursa citată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii