Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Kruk a plătit prețul pentru preluarea unui portofoliu de credite neperformante de la BRD în valoare de 1,25 miliarde lei - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Kruk a plătit prețul pentru preluarea unui portofoliu de credite neperformante de la BRD în valoare de 1,25 miliarde lei

Compania de recuperare a creanțelor Kruk a anunțat, de la sediul central, aflat la Varșovia, că a semnat un acord pentru achiziția unui portofoliu de credite neperformante de la BRD Groupe Societe Generale, cu sediul la București.
KRUK

Acordul prevede achiziționarea unui portofoliu de datorii corporatiste garantate și negarantate, cu o valoare nominală totală de 1,25 miliarde de  lei (1,5 miliarde de zloți, aproape 274 milioane de euro), iar tranzacția se face prin intermediul InvestCapital Malta Ltd., o subsdiară a Kruk.

Acordul era supus unei condiții care prevedea că datoriile vor fi atribuite Kruk la achitarea prețului, ceea ce s-a întâmplat în data de 29 mai 2017.

Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Acordul nu prevede sancțiuni contractuale semnificative, iar alți termeni și condiții ale acordului nu diferă de cele utilizate în mod obișnuit în acordurile de acest tip, au subliniat reprezentanții Kruk.

La sfârșitul primului trimestru al acestui an, rata creditelor neperformante a BRD era de 10,3%, în scădere de la 13,7%, în aceeași perioadă a anului trecut, dar peste cea de 9,36% a sistemului bancar românesc. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii