Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 JUST THE WAY YOU ARE - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Gadget |
|

JUST THE WAY YOU ARE

La început a fost iPodul, apoi iMacul, urmat de iPhone și, inevitabil, a apărut în viața mea și iPadul. Iar apoi... hmmm... tăcere, dacă pot spune așa.
cone

Am început să mă întreb „dar oare ce se întâmplă?”, pentru că noi ne „deplasăm” cu aceeași viteză cu care apar și se demodează gadgeturile, viteză (mult prea) amețitoare, de altfel. Nu mai sunt eu… conectat? Imposibil. Am 4G, am wireless, fac poze mai mult cu telefonul decât cu camera foto, citesc mailuri și răspund la ele de oriunde și oricând, iPadul este acum și mașină de scris (ați încercat Hanx Writer, aplicație semnată Tom Hanks?). Și cu toate acestea, nimic nou. Nimic care să mă impresioneze până la „dependență” (nu știu de ce am pus ghilimele… mă rog).

Chiar când era să concluzionez „asta e, am epuizat tot ceea ce înseamnă «smart» și «gadget»”, apare în viața mea Cone. Cine este Cone (intenționat nu am spus „ce este”) și ce știe el să facă? Este un „music thinking player”, așa cum îl numește Duncan Lamb, co-fondatorul Aether, o companie în care și-au pus mintea la contribuție foști angajați Nokia, Apple, Frog, Google, Pixar și chiar NASA. În exclusivitate pentru România, ForbesLife a testat și încă mai testează Cone și, trebuie să recunosc, suntem dependenți. Nu trebuie decât să-l scoți din cutie, să-l pornești și Cone va reda exact ceea ce vrei să asculți. Poate nu de la început, dar din momentul în care intră în viața ta, Cone începe să te cunoască din ce în ce mai bine și va dori în permanență să afle ce muzică îți place să asculți, când și unde. Exact. Când și unde, pentru că va ști, în funcție de unde este poziționat, ce muzică preferi dimineața, în bucătărie sau în living, în timp ce savurezi cafeaua și „verifici” ce s-a mai întâmplat pe Facebook cât timp ai dormit, la prânz, dacă îl iei cu tine la serviciu și colegii nu ascultă „radioul ăla care dă tot timpul aceeași muzică”, și seara, în dormitor, când vrei să-ți scoți din minte „piesa aia pe care nu o suport, dar o asculta la radio taximetristu’, de două ori într-un sfert de oră”.

Cum știe Cone să facă toate acestea? Foarte simplu. Cone se conectează wireless la Rdio, unul dintre cele mai populare streaminguri radio din lume. Cone are câteva butoane, dar bune. Un on-off, două butoane de volum și, foarte bine integrat în designul inspirat din gramofoanele stră-bunicilor, un inel exterior, prin rotirea căruia tu îi arăți lui Cone ce iți place și ce nu. O rotire ușoară în sensul acelor de ceasornic și Cone va ști că trebuie să schimbe piesa. O rotire mai lungă și va ști că vrei să asculți alt gen de muzică. Toate acestea reținând în permanență preferințele tale. Central, la fel de ingenios integrat, se află un alt buton prin a cărui apăsare mai lungă îi poți spune lui Cone exact ceea ce vrei să asculți (are și funcția de „pauză”). În cele mai multe cazuri, în testele noastre, a reușit să redea exact ceea ce i-am cerut (evident, accentul și complexitatea numelor îl pot deruta uneori, dar, tot în timp, vocea ta îi va deveni familiară). Și face toate acestea fără niciun display, fără niciun fel de meniuri complicate și setări chinuitoare. Pur și simplu, îl deschizi și vei asculta numai ceea ce îți place. Sau îi spui lui Cone ce piesă vrei să asculți în acel moment și el va construi mai departe playlistul.
Singura interfață digitală o poți obține dacă folosești în paralel aplicația dedicată, Aether Cone, disponibilă pentru iPhone și iPad. Aici poți vizualiza numele artistului și al piesei, le poți alege ca preferate și poți să cauți muzica pe care vrei să o asculți. Și, până acum, am găsit absolut tot ceea ce am vrut să ascultăm. Ba, mai mult, am redescoperit piese de mult uitate. Iar Cone a reținut.

Pentru că, din păcate, Cone nu este disponibil momentan în România, am reușit să-l testăm grație amabilității celor de la Aether, care ne-au pus la dispoziție și un cont Rdio. Cone va fi astfel cu noi timp de un an, pentru că vrem să ne cunoaștem mai bine și să completăm acest review în ediția ForbesLife din noiembrie 2015. Până atunci, vă așteptăm pe contul de Facebook Forbes România, unde vom afla mai multe despre Cone și vom asculta împreună piese cu care sperăm să ne surprindă din ce în ce mai des (vom fi și pe Instagram, cu mai multe imagini și detalii, dar și cu playlisturi care sperăm să vă poarte în timp). Acestea fiind spuse, let the Cone play!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii