Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Intel preia compania israeliană de tehnologie Mobileye pentru 15 miliarde de dolari - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Intel preia compania israeliană de tehnologie Mobileye pentru 15 miliarde de dolari

Producătorul american de semiconductori Intel preia compania israelienă de tehnologie Mobileye pentru o sumă între 14,7 și 15,3 miliarde de dolari, au anunțat companiile.
19. Intel

O filială a Intel va prezenta cumpăra acțiunile ordinare ale Mobileye, o companie de tehnologie pentru vehicule fără pilot, cu câte 63,54 dolari, ceea ce reprezintă o valoare a capitalului propriu de aproximativ 15,3 miliarde de dolari și o evaluare a valorii companiei de 14,7 miliarde de dolari.

Aceasta este cea mai mare achiziție a unei companii israeliene din industria de tehnologie, potrivit Reuters.

Intel și Mobileye colaborează deja cu BMW într-un proiect de autovehicul autonom și intenționează ca, în al doilea semestru al acestui an, să înceapă să testeze o flotă de aproximativ 40 de vehicule autonome. BMW plănuiește să lanseze mașina de lux complet autonomă iNext până în 2021.

Preluarea Mobileye ar putea ajuta Intel să concureze cu rivalii Nvidia și Qualcomm, producători de chipuri, care au început deja să investească în sectorul vehiculelor, iar Intel pare să fie nevoit să plătească o primă consistentă pentru a recupera decalajul și a avansa cu planurile sale privind vehiculele autonome.

Intel estimează piața de sisteme pentru vehicule, date și servicii la o valoare de până la 70 de miliarde de dolari, până în 2030.

Mobileye s-a listat pe bursa New York Stock Exchange, în 2014, iar capitalizarea sa bursieră actuală a ajuns la aproximativ 10,6 miliarde de dolari. Banca de investiții Goldman Sachs a investit 310 milioane de dolari în această companie în anul 2007.

Compania israeliană a apărut în 1999, însă a ajuns la peste 600 de angajați, iar anul trecut a avut venituri de 173 de milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii