Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 În iulie, audiența TVR 1 a murit de plictiseală - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

În iulie, audiența TVR 1 a murit de plictiseală

tvr.jpg
Audiența medie a canalului public TVR 1 a fost în iulie de 56.000 de telespectatori pe minut (all day), potrivit măsurătorilor Kantar Media, cea mai slabă cifră aferentă acestei luni, din ultimii șase ani. Programul estival „Vara pe val”, lansat la începutul lunii, n-a avut vreun efect în sondajele de audiență.

Iulie este o lună de vacanță pentru televiziuni, agenții de publicitate și clienții publicitari. Audiențele aproape că nici nu contează pentru unele stații private. Bătălia pentru rating se reia în grila de toamnă-iarnă. Dar pentru televiziunea publică audiența nu e importantă nici măcar în sezonul rece!

Până la venirea toamnei, să notăm că audiența TVR 1 din iulie nu este plecată în vacanță, cum ar fi normal, împreună cu „Vara pe val”, un program încropit în pripă de șefii televiziunii, ci este căzută la… pat, probabil că a leșinat din cauza căldurii sau a murit de plictiseală pe acest post TV.

Cu o medie de 56.000 de telespectatori pe minut (all day) în iulie, TVR 1 a ajuns cea de-a zecea televiziune în mediul urban, după B1 TV (57.000 telespectatori/minut), Prima TV (68.000), Național TV și România TV (cu câte 70.000). Este cea mai mică audiență înregistrată de TVR 1, în ultimii șase ani, pentru luna iulie.

De obicei, audiențele principalului canal al societății publice de televiziune sunt salvate în cursul verii fie de un campionat mondial sau european de fotbal, fie de niște Jocuri Olimpice. Anul acesta, însă, potrivit calendarului competițional, n-a fost nici fotbal internațional și nici „jocuri”.

Anul trecut, TVR 1 a transmis campionatul european de fotbal (iunie) și Jocurile Olimpice de la Londra (care au început la sfârșitul lui iulie). Evenimente majore n-au avut loc în iulie. Chiar și așa, audiența TVR 1 a fost de 86.000 de orășeni (all day).

În iulie 2011, o altă lună fără sport internațional, ratingul urban pentru TVR 1 a fost de 92.000 de telespectatori pe minut. Cu un an în urmă, când Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud a ocupat aproape jumătate din luna iulie, audiența medie a TVR 1 fost de 116.000 de persoane pe minut. O altă vară fără evenimente a fost în 2009, când audiența postului public în iulie a fost de 78.000 de persoane. În iulie 2008, TVR 1 a avut o audiență de 77.000 de telespectatori (J.O. de la Beijing au avut loc în august).

Ratingul din trecut este doar o nostalgie pentru TVR 1. Dar și cu cel din prezent este demn de laudă! Cu media de 56.000 de telespctatori pe minut (all day), TVR 1 se poate împăuna că este o televiziune cu mai mulți telespectatori decât Disney Channel (55.000), Realitatea TV (45.000), Disney Junior (30.000) și TVR 2 (26.000) – cel de-al doilea canal public, aflat și acesta într-o criză de telespectatori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii