Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ikea mai are un pas până la începerea construcției noului magazin din București, de 80 de milioane de euro - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Bunuri de consum |
|

Ikea mai are un pas până la începerea construcției noului magazin din București, de 80 de milioane de euro

Compania suedeză IKEA, retailer de mobilă și decorațiuni, a obținut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) necesar celui de-al doilea magazin sub acest nume din țara noastră, ce va fi deschis tot în București, pe Bulevardul Theodor Pallady.  
IKEA Pallady

Astfel, până la începerea efectivă a construcției, reprezentanții Ikea mai au nevoie doar de autorizația de construcție, cererea pentru aceasta  urmând a fi depusă de companie în scurt timp.

Aflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, cel de-al doilea magazin IKEA din România va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției. Potrivit oficialilor Ikea România, data deschiderii magazinului, anunțată anterior la finele lui 2018, rămâne aceeași.

„Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare. Echipa Primăriei a dat dovadă de profesionalism și s-a implicat într-un dialog funcțional și benefic de ambele părți în timpul procesului de aprobare al PUZ. Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Pentru noul magazin, obiectivul companiei este să folosească 100% energie regenerabilă: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Mai mult, vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

Citește și: Afacerile IKEA România au crescut cu 21% în 2016, până la 515 milioane de lei

„(…) România este țara cu cel mai mare potențial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei și facem noi pași în procesul de expansiune în toată țara, nu numai în București. Plănuim să atingem un număr total de 9 magazine – cel mai mare număr de magazine din țările din regiunea de sud-est – cu o investiție totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanți pentru noi și cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea 3.000 de locuri de muncă în România,” a adăugat Stefan Vanoverbeke.

În 2015, IKEA Group deținea 380 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group. Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007.

Magazinul din țara noastră a înregistrat venituri de 515 milioane de lei în 2016, cu peste 21% mai mari decât în anul precedent și are aproape 600 de angajați.

Citește și: Povestea tânărului român de 35 de ani pe mâinile căruia își lasă averile milionari din întreaga lume

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii