Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Huawei Technologies Romania: „Credem că Guvernul și autoritățile din România vor fi deschise implementării de soluții Smart City” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Huawei Technologies Romania: „Credem că Guvernul și autoritățile din România vor fi deschise implementării de soluții Smart City”

Compania chineză de IT&C, cu activități din 2003 în țara noastră, Huawei Technologies Romania, este gata să ofere României soluții pentru orașe inteligente.
smart city

Huaweia anunțat, astăzi, în cadrul unui forum din București cu tema Smart City, strategia și ultimele tehnologii pentru transformarea orașelor. Strategia Huawei are în prim plan soluții ICT (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), care să ajute autoritățile centrale și locale împreună cu industria de profil să ofere servicii avansate în sprijinul cetățenilor, menite să îmbunătățească viețile oamenilor, să producă creștere economică și să creeze comunități sustenabile.

„Proiectele de tip Smart City devin tot mai integrate și mai complexe. De aceea, aveți nevoie de platforme pentru a integra toate aceste proiecte. Huawei furnizează tehnologia necesară dezvoltării unui centru neuronal care să alimenteze orașele inteligente. Credem că Guvernul din România și autoritățile române vor fi deschise implementării de soluții Smart City, ca o modalitate firească de a crea condiții mai bune de viață pentru cetățeni”, a declarat și Liu Ke, cel care conduce activitățile companiei în România.

Conceptul se află la început în țara noastră, dar orașe precum Cluj, Alba Iulia, București (sectorul 4) au început să dezvolte deja o serie de proiecte Smart City.

De ce smart city? Cei de la Huawei observă că urbanizarea rapidă a orașelor aduce autorităților centrale și locale o serie de provocări legate de infrastructură și nu numai. Pe măsură ce orașele se dezvoltă și își extind serviciile, administrațiile locale și modul de guvernare devin din ce în ce mai complexe. Astfel, orașele trebuie transformate pentru a răspunde provocărilor sociale, economice, arhitecturale și de mediu. Iar rezultatele transformării se pot traduce prin îmbunătățirea calității serviciilor publice, creșterea nivelulului de confort al cetățenilor, eficientizarea consumurilor de resurse și reducerea cheltuielilor publice pe termen mediu și lung.

Citește și: Smart Bill investește 600.000 de euro în inteligența artificială

Un oraș inteligent înglobează mai multe componente: infrastructură modernizată cu ajutorul aplicațiilor smart sau servicii inovatoare precum Smart Parking (parcare inteligentă) sau monitorizarea sănătății personale, care sunt relativ ușor de pus în practică și nu interferează cu actualele administrații. Beneficiile oferite trec dincolo de un simplu „Wi-Fi gratuit”. În viitor, senzori de tot felul – camerele de luat vederi, rețelele acustice și alte sisteme – vor comunica în timp real informații cu privire la sănătatea și starea orașului, a infrastructurii acestuia, care la nivel uman, s-ar putea simți, de exemplu, ca un drum spre locul de muncă fără stres, au mai spus reprezentanții companiei.

Până acum, soluțiile Smart City ale Huawei au fost implementate în peste 100 de orașe din peste 40 de țări. Soluția Smart City propusă de Huawei înglobează tehnologii de tip Cloud, rețele, tehnologii de administrare a platformelor, alături de sisteme de securitate robustă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii