Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Grupul Kruk, profit net de 113 milioane în S1 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Grupul Kruk, profit net de 113 milioane în S1

Grupul Kruk a întrgistrat  un profit net de aproximativ 113 milioane lei, adică mai mult de 70% din valoarea profitului pentru întreg anul 2014, fiind în același timp cel mai bun rezultat din întreaga istorie a gruplui, iar cifra de afaceri a crescut cu 9% comparativ cu perioada similară a anului precedent, atingând valoarea de 300,5 milioane lei.
Cea mai mare tranzacție din segmentul bancar a anului

Sumele recuperate aferente portofoliilor cesionate au atins valoarea de 418 milioane lei, fiind în creștere cu 13% față de al doilea semestru din 2014 și cu 10% față de primul semestru de anl trecut, care a fost cea mai bună perioadă de referință.

Companiilie membre ale grupului au investit  în jur de 232,6 milioane lei în achiziția a 30 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 2,4 miliarde lei, valoarea acestei investiții crescând cu 47% față de semestrul II din 2014 și cu 165% comparativ cu perioada similară a anului precedent (cu excepția portofoliului de creanțe ipotecare achiziționat în 2014);

La puțin timp de la încheierea primului semestru 2015, Kruk a încheiat un acord pentru achiziția unui portofoliu de creanțe de consum în Germania, cu o valoare nominală totală de 37,5 milioane euro pentru următoarele 15 luni, iar primele creanțe ale acestui portfoliu sunt deja în proces de colectare, primele angajamente de plată fiind deja semnate;

În S1 2015, Kruk a emis obligațiuni în valoare de 118,4 milioane lei, iar în luna iulie a aceluiași an a accesat o facilitate de credit revolving în valoare de 104,7 milioane lei de la mBank.

„Avem asigurat accesul către opțiuni de finanțare foarte competitive și putem să creștem gradul de îndatorare. Grupul de bânci și investitori care sunt gata să ne finanțeaze este în continuă creștere. În orice caz, o eventuală decizie de creștere a gradului de îndatorare depinde de nevoile noastre și de oportunitățile de investiții pe piață”, spune Piotr Krupa,președintele Consiliului de Administrație al Kruk.

În prima jumătate a anului 2015, grupul a plătit pentru prima dată acționarilor dividende în valoare totală de 27 milioane lei (1,5 zloți per acțiune) din profitul aferent anului 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii