Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Doar un miracol mai poate aduce Hidroelectrica la bursă, anul acesta - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Doar un miracol mai poate aduce Hidroelectrica la bursă, anul acesta

Greg Konieczny, CEO-ul și managerul Fondului Proprietatea (FP), spune că doar un miracol ar putea duce la listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori (BVB), deși aceasta a obținut rezultate excepționale, anul trecut.
Greg-Konieczny_FP

Hidroelectrica a ieșit din insolvență (20 iunie 2012 – 30 martie 2016) la începutul acestui an, a eliminat în ultimii ani contractele cu „băieții dștepți”, iar, anul trecut, a obținut un profit net de 1,27 miliarde de lei, cu 41% peste cel din anul precedent. Condițiile sunt bune pentru o listare, de care se discută de mai mulți ani.

Reprezentanții FP, care dețin 20% din Hidroelectrica, aceasta fiind cea mai importantă investiție a Fondului, respectiv 40% din valoarea activului net al acestuia, au anunțat de numeroase ori că susțin o listare a Hidroelectrica, dar nu cred că se va întâmpla în acest an.

Doar un miracol mai poate duce la listarea Hidroelectrica în acest an”, a subliniat  Konieczny, într-o conferință de presă.

El a menționat că FP este dispusă să vândă din participația pe care o deține, combinată cu o majorare de capital, aceasta fiind cea mai bună opțiune pentru listarea producătorului de energie. În condițiile în care Hidroelectrica are suficienți bani, doar o majorare de capital n-ar fi un scenariu indicat, deoarece prea mult cash ar putea afecta compania în viitor, a precizat managerul FP. Proiectul actual de ofertă prevede doar majorarea de capital, astfel că ar fi nevoie de o modificare a acestuia ca să se aplice primul scenariu al managerului de la FP.

Problema listării Hidroelectrica este că, în data de 19 aprilie, guvernul i-a numit o conducere executivă interimară, pentru patru luni, dar doi dintre membrii noii conduceri au probleme legate de conflictul de interese și numirea acestora nu este sigură. O asemenea conducere nu poate lua decizii importante, precum listarea, iar o conducere executivă cu atribuții depline poate apărea, cel mai devreme, la sfârșitul acestui an. În plus, pentru a realiza întreaga procedură dinaintea listării, este nevoie de câteva luni.

 

Hidroelectrica a ieșit definitiv din insolvență. Poate începe listarea

Konieczny (Fondul Proprietatea): Premierul și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a Hidroelectrica

Cea mai prețioasă companie a statului din prezent: Hidroelectrica, evaluată la 17 miliarde de lei, peste OMV Petrom

Anghel (BVB): Listarea Hidroelectrica ar fi unul dintre punctele cu care Guvernul s-ar putea lăuda la 100 de ani de la Marea Unire

Guvernul vinde din acțiunile pe care le deține la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti și Portul Constanţa

Chirurgul de afaceri

Conducerea Hidroelectrica Curtea de Argeș, trimisă în judecată de DNA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii