Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 „Greek Festival” se desfășoară săptămâna aceasta în București - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

„Greek Festival” se desfășoară săptămâna aceasta în București

Prima ediție a „Greek Festival” se desfășoară între 12 și 18 iunie, la Pullman Bucharest, evidențiind gastronomia, cultura și tradițiile Peloponezului, într-o săptămână de evenimente cu specialități culinare, băuturi locale, dansatori și muzică tradițională.
Greek_Festival@Pullman_Bucharest_14

Oaspeții oficiali ai „Greek Festival” sunt Excelența Sa Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România, Konstantina Nikolakou, reprezentantul regiunii Peloponez, și Ioannis Markos, Ministrul Plenipotențiar pentru Relații Economice și Comerciale. De asemenea, va fi prezent Chef Giannopoulos Vasileios și cei doi sous-chefs Giakoumelos Alexandros și Chysollari Stylianos.

Festivalul va cuprinde un seminar de turism și un show gastronomic dedicat regiunii Peloponez, precum și o degustare de vinuri și brânzeturi cu produse autentice locale din peninsulă. Pe parcursul întregii săptămâni, restaurantele din cadrul hotelului Pullman Bucharest vor oferi meniuri cu specific grecesc-peloponez, create de către Chef Giannopoulos Vasileios, cu ingrediente locale din peninsula Peloponez.

Meniul va conține o varietate de aperitive locale, cum ar fi plăcințele cu spanac, fluiere umplute cu brânză Feta & Anthotiro, mielfeuille de vinete cu brânză și roșii proaspete, mazare (Fava) cu caracatiță. Protagoniștii meniului vor fi: dorada (Tsipoura), lupul de mare (Lavraki) și mielul gătit cu cartofi, ulei de măsline și cimbru. Sărbătoarea gastronomică este completată de faimoasele „diples” – desert grecesc din aluat sub formă de foi – cu sirop de miere și nuci și de crema de brânză cu gem de smochine și fagure de miere”, a declarat Giannopoulos Vasileios, Chef executiv.

Giannopoulos Vasileios este absolvent al Școlii Superioare de Gastronomie din Franța. El a lucrat ca chef în hoteluri de 5 stele și a contribuit la deschiderea de hoteluri de tip boutique în Atena și în marile orașe din provincie.

Festivalul Grecesc este organizat în parteneriat cu Regiunea Peloponez, Ambasada Republicii Elene în România, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Uniunea Greacă.

„Peloponez este o regiune extrem de frumoasă a Greciei ce merită vizitată, ea nefiind foarte explorată de turiștii români. Săptămâna aceasta este o oportunitate deosebită de a prezenta publicului românesc frumusețile și delicatesele din Peloponez”, a declarat Excelența Sa Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România.

Companiile grecești au investit peste 4 miliarde de euro în România, creând astfel 25.000 de noi locuri de muncă. Ele își continuă extinderea activității în țară, în sectoare cheie precum telecomunicații, infrastructură, bancar, industria alimentară și a băuturilor și materialelor de construcții.

Comerțul bilateral dintre România și Grecia a crescut în anul 2016 cu 4,8%, existând multe oportunități pentru dezvoltarea acestuia în continuare.

Turismul rămâne un factor semnificativ de intensificare a cooperării bilaterale în multe domenii. Grecia rămâne o destinație de vară pentru mai mult de 1 milion de turiști români. În cursul anului 2016, a avut loc o creștere importantă, de 46%, în transportul aerian din România către Grecia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii