Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Gala JA Hall of Fame a premiat tinerii antreprenori - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

Gala JA Hall of Fame a premiat tinerii antreprenori

Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.
Echipa_Find_Me_Anywhere_de_la_Liceul_Teoretic_O_C_Taslauanu

Printre cei care au participat la eveniment se numără și Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm,  ministrul Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educație, elevi, studenți și profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea start-up-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017.

Echipa Find Me Anywhere, de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița, a fost desemnată câștigătoarea competiției de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un „plasture GPS” multifuncțional. Eficient în găsirea obiectelor ușor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații și este ideal în viața oricui. Echipa va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017.

La categoria Studenți, câștigătorul marelui premiu al competiției de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studenții au dezvoltat o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere. Echipa InstaHouse vrea să înlocuiască procesul greoi și lung de a găsi o menajeră de încredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta România la finala europeană JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda, la începutul lunii iunie 2017.

În cadrul Galei au fost premiate și companiile care susțin educația learning by doing prin programele și proiectele JA România:

Investitori în educație – în secțiunea Dezvoltarea abilităților pentru viață

 • Raiffeisen Bank – pentru programul de Dezvoltare a abilităților de viață și ABCdar bancar pentru elevii din ciclul primar și liceal
 • Holcim România – pentru programul Drum sigur – ABCdar rutier

Investitori în educație – în secțiunea Educație financiară

 • Metropolitan Life – pentru programul Schimbăm vieți (Life Changer), destinat elevilor de gimnaziu
 • Visa – pentru programele de educație financiară BaniIQ și Banii pe net, implementate în licee cu ajutorul consultanților voluntari din băncile membre.

Investitori în educație – în secțiunea Orientare profesională

 • Accenture – pentru proiectul Success skills for future careers
 • Ubisoft – pentru proiectul IT & CREATIVITY Gamecelerator 4.0
 • ExxonMobil România – pentru proiectul Sci-Tech Challenge

Investitori în educație –  în secțiunea Educație antreprenorială

 • Monsanto Fund – pentru programul Fostering Innovation Driven Entrepreneurship
 • Google – pentru programul Atelierul digital
 • NN România – pentru programul Social Innovation Relay
 • Citi – pentru programul Fii antreprenor!
 • Romanian-American Foundation – pentru programele Antreprenoriat în agricultură și Universitatea antreprenorială

Premii speciale acordate în cadrul competiției JA Compania Anului 2017

 • Premiul pentru Cel mai bun plan de afaceri, acordat de Citi, a revenit echipei DELIGHT de la Colegiul Economic Costin C. Kirițescu din București.
 • Premiul Investiția anului în agricultură, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor Ouă prețioase de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta și Grape Junior de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Huși.

Școala antreprenorială a anului 2017

Colegiul Economic Dimitrie Cantemir – Suceava, Colegiul Economic Ion Ghica – Târgoviște, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian – Alba Iulia, Colegiul Național Ion Luca Caragiale – București, Liceul Tehnologic Teodor Diamant – Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza – Bacău, Colegiul Economic A. D. Xenopol – București și Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – Iași au fost selectate ca finaliste în cadrul competiției „Școala antreprenorială a anului”, ce își propune recunoașterea la nivel național și european, în noiembrie 2017, în Estonia, a celei mai bune școli în domeniul educației antreprenoriale.

Premii pentru competițiile susținute de comunitatea de afaceri, atât financiar, cât și prin consultanți voluntari:

 • 10 elevi de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale – București, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza – București și Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu – București au primit Certificatul de competențe antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unică în Europa, ce poate fi obținută de elevii care au derulat o activitate practică în domeniul antreprenoriatului.
 • Echipa de elevi V-Tech de la Colegiul Economic A. D. Xenopol – București va reprezenta România la finala globală a competiției Social Innovation Relay.
 • Colegiul Tehnic Petru Poni – Roman, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza – Slobozia și Colegiul Național Al. I. Cuza – Galați au primit premii oferite de Visa în competiția Bani pentru școala ta!™.

Gala JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!® este un eveniment internaţional prestigios, organizat global de către Junior Achievement şi dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor și studenților implicați în programe internaționale educaționale de tip learning by doing, precum și a liderilor, managerilor sau antreprenorilor care își aduc contribuția la dezvoltarea legăturii dintre comunitatea academică și cea economică în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii