Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Farmaciile DONA se extind în franciză și așteaptă venituri de 1 miliard de lei - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sănătate |
|

Farmaciile DONA se extind în franciză și așteaptă venituri de 1 miliard de lei

Acționarii grupului Dona, al treilea jucător pe piața de retail farmaceutic după Sensiblu și Catena, au decis ca lanțul de farmacii să se extindă prin sistem de franciză.
DONA

Până la finalul acestui an, acționarii speră la cumpararea unui număr de 30 de licențe, iar în următorii ani speră să dubleze acest număr urmând ca, până la finele anului 2021, să ajungă la un lanț de 700 de unități. Primele patru farmacii francizate se redeschid oficial zilele acestea, în urma finalizării procesului de rebranding, două fiind în București, una în Alexandria și ultima în Roșiorii de Vede. Alte patru farmacii, trei în București și una în Alexandria, se vor deschide în franciză în următoarea perioadă.

„Am convingerea că un element definitoriu, care atrage și convinge, este brandul Farmacia Dona. Este un bun de valoare, evaluat la peste 40 de milioane de lei, pe care îl încredințăm şi partenerilor noștri, cu condiția respectării întru totul a valorilor care îl definesc și îl diferențiază”, spune Eugen Banciu, președintele grupului Dona. „Sperăm ca până la finalul anului numărul clienţilor care calcă pragul farmaciilor Dona în fiecare lună să fie mai mare de 2,5 milioane”, completează acesta.

Banciu spune că farmaciile Dona sunt pe pierderi în prezent, însă acest fapt este justificat de ritmul alert de dezvoltare din ultima perioadă: „Am preferat să mergem o perioadă pe pierderi şi să avem un lanţ puternic de farmacii . Nu ne interesează neapărat primul loc, ci mai degrabă stabilitatea”.

Investiția în procesul de extindere a însemnat și construirea unui nou depozit în Chitila, cu o suprafață de 700 metri pătrați, în valoare de 4 miliarde de lei.

Lanțul de farmacii Dona a obținut în perioada ianuarie – iunie o cifră de afaceri de 471 milioane de lei, cu 11,5% mai mare față de semestrul anterior. Pentru anul 2016, cifra de afaceri vizată de Grupul Dona este de peste un miliard de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii