Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Familia Naghi - 500 Miliardari Ediţia 2011 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Naghi – 500 Miliardari Ediţia 2011

Gheorghe Naghin 2.jpg
Nume: Familia Naghi Avere: 23-25 de milioane de euro Resedinta: Călărași Domeniu/Companie: Industria alimentară, agricultură  

Chiar dacă omul de afaceri George Naghi şi-a pierdut viaţa în urma unui accident cu şalupa, afacerea Aldis merge mai departe. Doar timpul va demonstra cât de solid este businessul construit de Naghi. Pentru businessul Aldis, anul 2011 rămâne un moment de cotitură. George Naghi, fondatorul afacerii, a murit în urma unui accident – mai degrabă stupid, produs din neatenţie – cu şalupa pe braţul Borcea. Până la urmă, pasiunea sa de-o viaţă pentru ambarcaţiuni s-a dovedit fatală. Soţia sa Alina a fost ceva mai norocoasă şi a scăpat cu viaţă. Evenimentul a avut loc la o zi după nunta fiului său Tudor, iar ironia sorţii a făcut ca în acelaşi loc – pensiunea familiei din Călăraşi – să aibă loc petrecerea, dar şi să fie depus trupul neînsufleţit al miliardarului.

Moartea omului de afaceri din Călăraşi a ţinut zile întregi prima pagină a ziarelor şi a deschis buletinele de ştiri ale celor mai importante canale de televiziuni. După care, au apărut discuţiile legate de moştenirea averii. Potrivit unui testament întocmit în urmă cu câţiva ani de George Naghi, întreaga avere va fi moştenită de soţia sa, care deţinea de altfel 35% din acţiunile Aldis. Miliardarul are doi copii legitimi (Valentina şi Tudor), dar şi o fiică înfiată,Gina – fata Alinei. De altfel, aceasta era implicată de ceva vreme în administrarea producătorului de mezeluri alături de soţul ei.

În ultimii ani, George Naghi era interesat mai mult de businessul din agricultură. Practic, Aldis-ulera condus de soţia lui, fiica vitregă şi soţul acesteia.În cei aproape 20 de ani de activitate, Naghi a reuşit să clădească un adevărat imperiu, o companie cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro şi cu o capacitate de producţie de circa 150 de tone pe zi, lider pe piaţa mezelurilor din punct de vedere al volumelor livrate.

Cine a fost însă George Naghi? Până la Revoluţie, a lucrat în alimentaţia publică, fiind la un moment dat chiar şef de hotel. După 1990, a intrat în afaceri, reuşind să pună pe picioare una dintre cele mai importante afaceri locale din industria cărnii. În afară de Aldis, Naghi mai era acţionar la firmele Campis SRL (cu obiect de activitate lucrări de construcţii), Aldis Ap SRL (cu activităţi în agricultură şi zootehnie), precum şi la Aldis Prod Impex SRL (cu obiect de activitate fabricarea produselor din carne). Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Naghi se află şi o pensiune agroturistică cu 30 de camere, o investiţie de aproximativ opt milioane de euro, dar şi o vilă la Mamaia.

George Naghi renunţase recent la funcţia de administrator al producătorului de mezeluri Aldis – lucru care a cam lăsat fără cuvinte multă lume din industria cărnii –, nu neapărat pentru că voia să iasă din afaceri, ci pentru a avea mai mult timp pentru agricultură, un domeniu de care s-a ocupat direct în ultimii ani. Naghi avea în administrare o suprafaţă de aproximativ 2.000 hectare de teren agricol, dar şi mai multe ferme de vite şi de oi. În acelaşi timp, se gândea să intre în afaceri cu comerţul de cereale, mai ales că poziţia la Dunăre îl avantaja. Omul de afaceri voia să iasă pe piaţă cu produse bio, o nişă despre care credea că are potenţial în următorii ani. În plus, avea avantajul reţelei proprii de magazine, care asigurau o mare parte din vânzările de carne proaspătă, cu pondere însemnată în afacerile firmei.

Compania din Călăraşi era prezentă şi în aproape toate marile reţele internaţionale de magazine, fiind unul dintre jucătorii cei mai activi pe piaţă în urma unei politici agresive în ce priveşte preţurile. De altfel, aceasta ar putea fi şi o explicaţie vizavi de volumul mare al livrărilor. Naghi a investit în fabrica din Călăraşi, una dintre cele mai mari din ţară, circa 70 de milioane de euro, motiv pentru care şi compania avea un grad mare de îndatorare. În plus, firma avea o datorie de circa două milioane de euro la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar din cauza taxelor şi impozitelor neplătite, se instituise procedura de executare silită împotriva companiei.

Vezi care era averea familiei Naghi în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii