Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Familia Anastasescu - Forbes.ro
Cautare, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Anastasescu

Avere: 38-40  milioane de euro Reşedinţa: Prahova Domenii: Industrie, construcţii, farmaceutice, imobiliare

Mihai şi Stelian Anastasescu, tată şi fiu, se numără printre cei mai prosperi oameni de afaceri din Prahova, dar şi printre cei mai discreţi. Cei doi deţin alături de Mihai Tufan compania Metaleuroest, cu participaţii la mai multe societăţi, printre care se numără Elsid Titu, Electrocarbon Slatina sau Soceram Bucureşti. Anul 2009 a adus o scădere importantă a rezultatelor financiare pe fondul crizei, la o parte din companii. Producătorul de materiale de construcţii Soceram Bucureşti a înregistrat o reducere a cifrei de afaceri de la 37,8 milioane de euro în 2008 la 25,2 milioane de euro în 2009, explicabilă, de altfel, din cauza căderii pieţei imobiliare.

Conducerea companiei a anunţat că vrea să contracteze în 2010 credite de lucru, de investiţii sau pentru descoperire de cont, scrisori de garanţie și operaţiuni de leasing de maximum 20 milioane de euro sau echivalent în lei. La începutul acestui an, reprezentanţii firmei au anunţat că vor începe construcţia unei fabrici de BCA la Roman. Investiţia este estimată la circa 20 milioane de euro, urmând ca unitatea să fie finalizată în a doua parte a anului viitor. Compania deţine două fabrici de BCA în judeţul Prahova şi în judeţul Dâmboviţa, şi două fabrici de cărămizi în Ialomiţa şi Dâmboviţa.  Societatea a finalizat în 2008 fabrica de cărămizi de la Dâmboviţa, în urma unor investiţii de 20 de milioane de euro.

Fabrica, inaugurată în 2008, are o capacitate de 500 de tone de cărămizi/zi, în vreme ce unitatea din Roman va avea o capacitate de 750 metri cubi pe zi și va putea fi extinsă la 1.250 metri cubi pe zi.

Rezultate în scădere a înregistrat şi firma Neptun Trading, cu activităţi pe segmentul confecţiilor metalice, de la 4,2 milioane de euro în 2008 la un milion de euro anul trecut. Au mers ceva mai bine afacerile Hidrotehnica Galaţi (construcţii hidrotehnice, activitate navală), care s-au mărit de la 17,8 milioane de euro la 25,2 milioane de euro.

Familia Anastasescu mai are participaţii la firmele Neptun Câmpina, Fontec, Forja Neptun, Stok Metal sau Dobromin.

Stelian şi Mihai Anastasescu deţin mai multe spaţii comerciale la nivel local, a căror chirie le aduce venituri substanţiale. Cei doi mai au participaţii la societatea Medimfarm, listată pe bursă. Compania se ocupă cu comercializarea en-gros şi en-detail de produse farmaceutice, parafarmaceutice şi cosmetice. Acţionarii companiei au aprobat recent  majorarea capitalului societăţii cu 660.000 de euro, la 1,87 milioane de euro, prin aport în numerar. Firma are circa 150 de salariaţi la o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro în 2009. Medimfarm deţine un depozit central cu o suprafaţă de 4.259 mp situat în Ploieşti şi dispune de o reţea de distribuţie în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău sau Bucureşti.  De asemenea, Medimfarm are farmacii în
mai multe oraşe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii