Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini: Dacă se investeşte în infrastructură şi capital uman, România devine a zecea economie a UE - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini: Dacă se investeşte în infrastructură şi capital uman, România devine a zecea economie a UE

Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini, a declarat că şi-ar îndemna prietenii să vină să investească în România fiindcă „sunt sectoare unde sunt multe de făcut”. Stab spune că România poate deveni a zecea economie a UE, dacă se investeşte în infrastructură şi în capital uman, informează Mediafax.
euro-bani-money

Dacă un prieten mi-ar cere sfatul, dacă să vină să investească în România, răspunsul meu clar va fi: Vino să investeşti! România merită să fie privită cu interes, merită investiţii pentru că este o ţară atractivă, cu un potenţial imens în multe sectoare. Sunt încă multe de făcut în sectorul serviciilor astfel încât România să se alinieze la nivelul ţărilor din vestul Europei. Dar sunt şi alte sectoare unde sunt multe de făcut. Dacă mă uit în domeniul în care activez, cel al eficienţei energetice, este un potential uriaş şi cred că, cu cât sunt mai multe companii interesate de acest domeniu, cu atât va fi mai bine„, a declarat Eric Stab, preşedintele FIC şi Chairman&CEO Engie România.

Acesta arată că există şi probleme şi că orice investitor cere predictibilitate, transparenţă şi stabilitate. Pe de altă parte, este nevoie de investiţii în infrastructură, în capitalul uman, în creşterea eficienţei administraţiei publice, dar şi a companiilor private.

Cu siguranţă că sunt şi probleme. Investitorii se uită la predictibilitate, transparenţă şi stabilitate. Aceste lucruri sunt importante. Este clar că aici este loc de mai bine. Asta nu înseamnă că în România este rău, dar lucrurile pot fi îmbunătăţite. La FIC am lucrat la platforma “Va urma” şi spunem că România este capabilă să devină a zecea mare economie în UE în următorii douăzeci de ani dacă va continua să crească cu acelaşi ritm cu care a crescut în ultimii douăzeci de ani. În prezent, este a şaptesprezecea economie a UE. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca anumite lucruri să se întâmple. De aceea este nevoie să se investească în infrastructură, în capitalul uman, în creşterea eficienţei administraţiei publice, dar şi a companiilor private. Dacă aceste lucruri se vor întâmpla, România va deveni a zecea mare economie a UE”, arată preşedintele FIC.

Eric Stab spune că autorităţile sunt atente la aceste semnale pe care FIC le-a transmis.

Avem în mod constant întâlniri cu autorităţile. S-au făcut progrese în multe privinţe, însă cheie este cum se va reuşi să se transforme creşterea economică, fiindcă există o creştere economică decentă, într-o dezvoltare reală. Aceasta este întrebarea cheie şi credem că FIC va putea contribui şi ajuta ca românii să trăiască mai bine, iar ţara să devină a zecea economie a UE. Fiindcă, la sfârşitul zilei, străini sau români toţi trăim aici şi vrem ceea ce este mai bun pentru România”, spune Stab.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii