Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Elevii români au câștigat o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Fizică - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Elevii români au câștigat o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO 2017), desfășurată între 20 și 24 mai, la Tallin (Estonia), au obținut o medalie de aur și trei de argint.
O medalie de aur și trei de argint pentru România la Oli mpiada Europeană de Fizică

Medalia de aur a fost obținută de Petru Cotruț, elev în clasa a XI-a, care, de curând, a câștigat și o medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică (APhO), desfășurată între 1 și 9 mai 2017  la Yakutsk (Federația Rusă).

Ceilalți elevi români, Silviu Adrian Predoi, Andrei Horațiu Eftime și Cosmin Andrei, elevi în clasa a  XI-a, au obținut rezultate excepționale: 3 medalii de argint. În plus, Silviu Adrian Predoi a primit și un premiu special, datorită soluției propuse pentru cea mai dificilă problemă din concurs.

„Când îi văd pe scenă pe concurenții români – victorioși, zâmbitori, eleganți, frumoși – sper din toată inima că văd imaginea României viitoare. Când mă întorc spre sală și văd oamenii privindu-i pe elevii români cu admirație, cu dorința de «a fi ca ei», îmi doresc foarte mult ca toți tinerii României să-i privească în același fel. Mulțumesc celor care, prin ajutorul acordat, au făcut posibilă victoria!”, spune Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului olimpic de fizică al României.

Aflată la prima ediție, EuPhO a reunit participanți din 24 de țări, fiecare dintre acestea fiind reprezentată în concurs de echipe formate din câte cinci elevi. Printre participanți s-au numărat și elevi din Brazilia și Singapore.

Echipa care a reprezentat România la Olimpiadă s-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, susținut de Banca Comercială Română și de Fundația eMAG. „Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, la care BCR a devenit partener din 2014, pentru susținerea centrelor de pregătire și a celor mai importante concursuri de Matematică, Fizică și Informatică. După patru ani de activitate, acest program numără 22 de centre în 12 orașe din România, sprijinind 3.286 de elevi și 290 de profesori dedicați. Prin program, copiilor le sunt oferite condiții de pregătire optime, profesorii din centre sunt recompensați pentru orele de pregătire, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.

Ne bucurăm că am putut susține participarea lotului României la prima ediție a Olimpiadei Europene de Fizică. În afara talentului cu care au fost înzestrați, rezultatele de excepție ale elevilor români se datorează și profesorilor care au știut să îi pregătească pentru aceste competiții și cărora le mulțumim pentru timp, efort și dăruire! Felicităm lotul României pentru aceste rezultate și le urăm succes și la Olimpiada Internațională de Fizică din Indonezia, care va avea loc în luna iulie!”, a declarat Tudor Vlad, Președintele Fundației eMAG pentru Educație.

Programul Hai la Olimpiadă! a susținut și pregătirea echipei care a reprezentat România la APhO, de unde elevii s-au întors cu o medalie de aur și două de argint. Acesta va susține și participarea lotului României la Olimpiada Internațională de Fizică, care va avea loc în luna iulie în Indonezia.

Suntem mândri că putem contribui la performanța olimpicilor pe care îi susținem prin programul «Hai la Olimpiadă!» și ne bucurăm să vedem că încrederea pe care noi am pus-o în ei dă rezultate. Credem că, datorită lor, tinerii cu încredere în forțele proprii și dispuși să muncească pentru visurile lor, putem privi cu încredere spre viitor”, a declarat Nicoleta Deliu, Șef Departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii