Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Discovery Channel difuzează „Sherpa” documentarul despre avalanșa din Everest din anul 2014 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Discovery Channel difuzează „Sherpa” documentarul despre avalanșa din Everest din anul 2014

Discovery Channel va difuza în peste 200 de ţări, inclusiv în România, „Sherpa”, documentarul despre comunitatea şerpaşilor ce comemorează cea mai cumplită tragedie care a avut loc vreodată pe Everest, pe 18 aprilie 2014, informează Media Expres.
Everest

Premiera programului „Sherpa” va fi difuzată duminică, 24 aprilie, de la ora 22.00.

Nominalizat la premiile BAFTA, documentarul a fost filmat de regizoarea Jennifer Peedom care pe 14 aprilie 2014 a surprins o avalanșă uriașă care a făcut ravagii în zona Khumbu Icefall, cauzând moartea a 16 șerpași. Avalanșa estimată la 14 milioane de tone a fost recunoscută drept cea mai cumplită tragedie din istoria Everestului și a determinat reevaluarea rolului șerpașilor în cadrul ascensiunilor pe cel mai înalt munte din lume. Documentarul spune povestea comunității de șerpași care își revendică drepturile asupra muntelui pe care ei îl numesc Chomolungma.

Frământările din sânul comunității șerpașilor au culminat cu o confruntare intens mediatizată între alpiniștii occidentali și un grup de șerpași. În timp ce urmărea dinamica în plină schimbare a escaladării Everestului și încercarea legendarului șerpaș Phurba Tashi de a stabili un nou record, cu o nouă ascensiune a vârfului, echipa de filmare a lui Peedom a fost martora celei mai negre zile din istoria muntelui.

Documentarul „Sherpa” folosește mărturiile a trei personaje cheie pentru subiect, Phurba Tashi Sherpa, născut în 1971, la Khumjung, în Nepal, un alpinist care deţine recordul pentru cele mai multe ascensiuni ale muntelui Everest, Russell Brice, neozeelandezul care este patronul companiei Himalayan Experience, cel mai mare operator comercial de expediții pe vârful Everest, deținătorul recordului mondial pentru cea mai rapidă ascensiune solo, fără oxigen, a vârfurilor Cho Oyo și Ama Dablam, și Ed Douglas, scriitor și jurnalist, fost editor al Alpine Journal și jurnalist la The Guardian.

Douglas a scris printre altele „Tenzing: Hero of Everest (2008)”, o biografie completă despre primul om care a pășit pe Vârful Everest, Sir Edmund Hillary.

Prima carte a lui Douglas, „Chomolungma Sings the Blues: Travels Round Everest”, descrie în detaliu relațiile dintre șerpași și străini, dezvăluind o dinamică relevantă chiar și în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii