Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Dezbatere Forbes – Bogdan Pîrvu: „Este nevoie de un guvern tehnic, din care să facă parte doar specialiști” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Cariere |
|

Dezbatere Forbes – Bogdan Pîrvu: „Este nevoie de un guvern tehnic, din care să facă parte doar specialiști”

Pe fondul ultimelor frământări din societatea românească, „Forbes România” își propune să afle din mediul de business autohton ce fel de lideri ar avea nevoie România pentru a depășit situația din prezent. Altfel spus, ce fel de oameni ar fi nevoie în fruntea țării? Să-i căutăm!
bogdan pirvu

Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast 

Forbes: ​În viziunea dvs., care ​ar fi profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Bogdan Pîrvu: Imaculat și credibil – asta înseamnă că trebuie să fie recrutat din afara clasei politice actuale și trebuie să fie o persoană cu rezultate notabile în activitatea profesională desfășurată până acum – repet, în afara zonei politice.

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Bogdan Pîrvu: O țară trebuie guvernată politic, asta înseamnă democrație. Chiar și ieșirea în stradă a oamenilor este un gest de natură politică. Dar în acest moment este nevoie de un guvern tehnic, din care să facă parte doar specialiști. Acești specialiști, recrutați din societatea civilă și din comunitatea de business trebuie să fie persoane – la fel, credibile, curate și valoroase – care au un background solid pe domeniile de activitate din care provin.

VEZI PE TOTI PARTICIPANȚII LA DEZBATEREA FORBES!

ForbesCare ar fi cele trei caracteristici principale ale leadership-ul politic ce ar putea să relanseze România?

Bogdan Pîrvu: Trebuie sa aibă o viziune globală, care să permită concentrarea activității pe trei direcții, în mod simultan:
– pe termen scurt: menținerea stabilității economice și pregătirea pentru o guvermare politică în interesul cetățeanului;
– strategic: reorganizarea „de la zero” a administrației publice – statul trebuie pur și simplu reconstruit, începând cu organigrama și fluxurile / procesele funcționale, de jos în sus!

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?

Bogdan Pîrvu: POATE, astfel: provoacă schimbarea, propune agenda (sau o parte semnificativă din temele ei), propune – din rândurile ei – specialiștii competenți să o implementeze!

VEZI OPINIA LUI ADRIAN ȚULUCA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii