Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Dezbatere Forbes – Bogdan Hossu: Agenda primilor doi oameni din stat trebuie să cuprindă, în mod ideal, soluţionarea tuturor aspectelor cu care se confruntă societatea civilă - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Opinii |
|

Dezbatere Forbes – Bogdan Hossu: Agenda primilor doi oameni din stat trebuie să cuprindă, în mod ideal, soluţionarea tuturor aspectelor cu care se confruntă societatea civilă

Pe fondul ultimelor frământări din societatea românească, „Forbes România” își propune să afle din mediul de business autohton ce fel de lideri ar avea nevoie România pentru a depășit situația din prezent. Altfel spus, ce fel de oameni ar fi nevoie în fruntea țării? Să-i căutăm!
Bogdan Hossu_Wise Finance Solutions_photo1

Bogdan Hossu, director general al companiei Wise Finance Solutions

Forbes: În viziunea dvs., care este profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Bogdan Hossu: PROFILUL MORAL este definit ca reprezentând caracterul predominant al moralului, conduitei admise și practicate într-o societate de către un individ. Atitudinea sa faţă de societate în general şi faţă de cetăţeni în particular trebuie să fie una proactivă, convingătoare, justă, sinceră, respectoasă şi, nu în ultimul rând, obiectivă. Un prim-ministru al României, în situația actuală, ar trebui să dea dovadă de leadership şi verticalitate în relaţia cu partenerii de la guvernare, patriotism, empatie, altruism, asertivitate şi să fie înzestrat cu spirit „civic”şi loialitate faţă de necesităţile societăţii civile.

PROFILUL PROFESIONAL este definit ca reprezentând caracterul predominant al individului, respectiv o pregătire asiduă şi o specializare de profil uman sau real. Este irelevant – economist, jurist, inginer, medic sau oricare ar fi acesta, în contextul în care îşi asumă responsabilităţile şi deciziile profesionale, dând dovadă de persuasiune şi tenacitate în atingerea scopului final şi în realizarea sarcinilor propuse.

Consider că o importanţă mai mare o au seriozitatea, abilitatea de a comunica eficient, un nivel înalt de cultură şi nu în ultimul rând capacitatea de a se implica în activităţi de coordonare a membrilor săi, motivându-i să fie receptivi la sarcini, corecţi şi prompţi şi determinându-i să deţină simţul demnităţii şi responsabilităţii profesionale.

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Bogdan Hossu: Toţi membrii implicaţi în cadrul unui Guvern al României trebuie să îşi asume responsabilităţile şi deciziile atât din punct de vedere moral, cât şi profesional, atingându-şi scopul prin soluţionarea şi rezolvarea problemelor care survin în viaţa societăţii civile.

Forbes: Care ar fi cele trei caracteristici principale ale leadership-ul politic ce ar putea să relanseze România?

Bogdan Hossu: Integritate. Ceea ce simt, gândesc, comunică şi fac sunt în armonie tot timpul. Liderii integri nu iau prea des decizii de care nu sunt mulţumiţi. O întrebare clasică şi simplă, care să te ajute să îți dai seama dacă eşti pe drumul cel bun este: „Dacă tot ceea ce gândesc, spun şi fac acum ar apărea pe prima pagină a unui ziar, aş fi mândru?”. Iar un sfat pe care aceştia l-ar da oricui, ar suna cam aşa: „Când nu ştii ce să faci, fă ce este corect!”.
Proactivitate. Se concentrează pe fiecare sarcină până o îndeplineşte.
Modestie&Empatie.
Prin empatie nu mă refer doar la a înţelege sentimentele celuilalt, ci la a le simţi ca şi cum ar fi ale tale.

VEZI TOATE OPINIILE PARTICIPANȚILOR LA DEZBATEREA FORBES!

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?

Bogdan Hossu: Privind în urmă, istoria mondială ne spune că DA. Cine suntem noi să o contrazicem ? Agenda primilor doi oameni din stat trebuie să cuprindă, în mod ideal, soluţionarea tuturor aspectelor cu care se confruntă societatea civilă. Menirea lor este să aducă soluţii la probleme şi să impună implementarea acestora pentru garantarea rezultatului. În acest fel s-ar putea aduce contribuţii importante care ar determina revoluţionarea domeniilor economice precum producţia alimentară internă; industria; agricultura; etc. pentru o creştere sustenabilă a nivelului de trai al cetăţenilor, care momentan doar consumă.

Integritate. Ceea ce simt, gândesc, comunică şi fac sunt în armonie tot timpul. Liderii integri nu iau prea des decizii de care nu sunt mulţumiţi. O întrebare clasică şi simplă, care să te ajute să îți dai seama  dacă eşti pe drumul cel bun este: „Dacă tot ceea ce gândesc, spun şi fac acum ar apărea pe prima pagină a unui ziar, aş fi mândru?”. Iar un sfat pe care aceştia l-ar da oricui, ar suna cam aşa: „Când nu ştii ce să faci, fă ce este corect!”. Proactivitate. Se concentrează pe fiecare sarcină până o îndeplineşte.Modestie&Empatie. Prin empatie nu mă refer doar la a înţelege sentimentele celuilalt, ci la a le simţi ca şi cum ar fi ale tale.

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?
Bogdan Hossu:
Privind în urmă, istoria mondială ne spune că DA. Cine suntem noi să o contrazicem ? Agenda primilor doi oameni din stat trebuie să cuprindă, în mod ideal, soluţionarea tuturor aspectelor cu care se confruntă societatea civilă. Menirea lor este să aducă soluţii la probleme şi să impună implementarea acestora pentru garantarea rezultatului. În acest fel s-ar putea aduce contribuţii importante care ar determina revoluţionarea domeniilor economice precum producţia alimentară internă; industria; agricultura; etc. pentru o creştere sustenabilă a nivelului de trai al cetăţenilor, care momentan doar consumă.

 

director al companiei Wise Finance Solutions, VEZI TOATE OPINIILE PARTICIPANȚILOR LA DEZBATEREA FORBES!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii