Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Demisie la vârful grupului LafargeHolcim din cauza unor afaceri în Siria - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Demisie la vârful grupului LafargeHolcim din cauza unor afaceri în Siria

Directorul general al LafargeHolcim, Eric Olsen, a demisionat din cauza unei investigaţii referitoare la plăţile făcute de companie în Siria, pentru continuarea activităţii unei fabrici de ciment, fonduri care ar fi ajuns la organizaţia Stat Islamic, transmite Bloomberg, conform NEWS.RO.
Eric Olsen, CEO of LafargeHolcim and Chairman of the Steering Co

„Rolul şi posibila implicare a lui Ric Olsen au fost în atenţie”, se arată într-un comunicat al grupului, potrivit căruia CEO-ul nu a fost responsabil şi nici nu ar fi ştiut de nereguli.

Într-un comunicat separat, compania a anunţat că Eric Olsen (foto) va pleca pe 15 iulie a.c., iar preşedintele Beat Hess va fi director general pe perioada căutării unui nou CEO.

LafargeHolcim a confirmat că procedurile legale continuă în Franţa.

Plecarea lui Olsen are loc după ce LafargeHolcim a anunţat că o investigaţie internă a constatat „erori semnificative de judecată” după ce au fost plătiţi bani unor grupuri armate siriene pentru a continua activitatea fabricii de ciment din Siria.

Decizia a fost luată de directori locali şi regionali, dar „unii membri ai conducerii grupului au avut cunoştinţă”.

Plăţile ar fi fost făcute de Lafarge SA, compania franceză care a fuzionat cu compania elveţiană Holcim în iulie 2015, pentru a deveni cel mai mare producător de ciment din lume.

Citește: Note de Călătorie la Munchen!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii