Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată - episodul 2: „Când fac afaceri, uit de dureri și suferințele fizice” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată – episodul 2: „Când fac afaceri, uit de dureri și suferințele fizice”

Cunoscutul om de afaceri român, Dan Adamescu, a lăsat o scrisoare cu câteva luni înainte să moară în care povesteşte condiţiile extrem de dificile din închisoare, dar şi faptul că timp de 37 de zile i s-a refuzat tratamentul.
DAN ADAMESCU

În cea de-a doua parte a scrisorii, remisă către redacția noastră, afaceristul povestea: „Sunt un om foarte bolnav. Dar mereu am încercat să îmi ignor suferințele și să duc o viață cât mai bună. Îmi place să fac afaceri… Când fac afaceri, uit de dureri și suferințele fizice.”.

Adamescu a fost operat în 1982 (în Germania), când i s-a îndepărtat o tumoare de pe glanda pituitară și a primit statutul de persoană cu dizabilități 100%. Potrivit apropiaților, inima îi funcționa doar la o capacitate de 40%-60%, avea diabet de tip 2, o boală dermatologică autoimună, obezitate severă din cauza dezechilibrului hormonal, uzură menisc la genunchiul drept, precum și multe alte afecțiuni grave.

„Arestarea mea a fost un spectacol media de excepţie. Am fost plimbat în cătuşe prin faţa camerelor TV, care filmau, şi mi s-a pus pecetea de infractor corupt în media.(…) Am fost descris drept un pericol grav, care trebuie băgat la închisoare cu orice preţ”, mai scria Adamescu în cea de-a doua parte a scrisorii.

Citește și: Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată – episodul 1: „După plata cauțiunii, DNA nu s-a ținut de promisiune”

În ceea ce privește condiţiile de încarcerare din Centrul de Detenţie sau Penitenciarele Rahova şi Jilava, omul de afaceri vorbea despre: „înghesuiala din celule, depresia şi urletele deţinuţilor, mâncarea execrabilă, lipsa dotărilor medicale elementare, lipsa activităţilor şi a spaţiului în care deţinuţii să se mişte, mizeria cruntă, toaletele turceşti, şobolanii”.

De asemenea, din documentul primit pe mail-ul redacției, aflăm că lui Dan Adamescu i s-a interzis accesul la tratamentul medical timp de 37 zile: „Nu pot să înţeleg de ce medicii m-au privat de tratament şi mi-au pus viaţa în pericol pentru o perioadă de timp atât de lungă.”

Dan Adamescu a concluzionat: „Acum nu mai există nicio îndoială  în mintea mea că mi s-a refuzat cu bună ştiinţă tratamentul, pentru a mi se induce o moarte rapidă.(…) Încerc să supravieţuiesc acestui calvar la care am fost supus şi sper să nu mor în închisoare…”

Dan Adamescu a murit în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, la vârsta de 68 de ani.

El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut, că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. Adamescu înaintase o cerere de liberare condiţionată, care îi fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an. 

Potrivit ultimelor estimări ale Forbes 500, ediția din 2016, averea lui Dan Adamescu era de circa 500 de milioane lei. În lipsa altor informații noi care să vizeze deținerile lui Adamescu din afara țării, singurele active valoroase aflate în proprietatea familiei lui Adamescu sunt centrul comercial Unirea Shopping Center, hotelul Intercontitnental din Capitală și hotelul Rex din Mamaia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii