Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată - episodul 1: „După plata cauțiunii, DNA nu s-a ținut de promisiune” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Topuri |
|

Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată – episodul 1: „După plata cauțiunii, DNA nu s-a ținut de promisiune”

Cunoscutul om de afaceri român, Dan Adamescu, a lăsat o scrisoare cu câteva luni înainte să moară în care povesteşte condiţiile extrem de dificile din închisoare, dar şi faptul că timp de 37 de zile i s-a refuzat tratamentul.
DAN ADAMESCU - DNA

În prima parte a scrisorii remise presei, este subliniat faptul că DNA i-a cerut lui Dan Adamescu o cauţiune record de 40 milioane lei, promiţându-i că îi va permite să se opereze dacă o acceptă. „A încasat-o. Apoi s-a răzgândit”, se arată în documentul primit la redacție.

Potrivit lui Dan Adamescu, unul dintre multele abuzuri pe care le-a îndurat a venit din partea procurorului DNA George Matei, care ar fi avut o influență decisivă asupra stării de sănătate și, în final, a încetării din viață a acestuia.

Astfel, din prima parte a scrisorii, aflăm că procurorul Matei i-a solicitat în Martie 2016 lui Dan Adamescu suma record de 40 milioane lei. ”I-a promis că dacă acceptă această sumă va putea beneficia de intervenția chirurgicală la un spital din afara țării, abilitat să-i instaleze proteza la genunchi. Pentru a primi în sfârșit tratamentul medical, care i-a fost refuzat până atunci, Dan Adamescu a renunțat să conteste cauțiunea, bazându-se pe permisiunea DNA de a se opera. Însă, după ce și-a cumpărat astfel dreptul la sănătate, plătind imensa sumă, procurorul Matei și-a încălcat cuvântul și s-a opus intervenției chirurgicale. (…)Această operație a avut loc abia la sfârșitul anului trecut – cu doar câteva luni înainte de decesul domnului Adamescu – din păcate prea tardiv pentru corpul slăbit al acestuia”, se mai arată în documentul primit la redacție.

Dan Adamescu a murit în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, la vârsta de 68 de ani. 

El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut, că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. Adamescu înaintase o cerere de liberare condiţionată, care îi fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an. 

Potrivit ultimelor estimări ale Forbes 500, ediția din 2016, averea lui Dan Adamescu era de circa 500 de milioane lei. În lipsa altor informații noi care să vizeze deținerile lui Adamescu din afara țării, singurele active valoroase aflate în proprietatea familiei lui Adamescu sunt centrul comercial Unirea Shopping Center, hotelul Intercontitnental din Capitală și hotelul Rex din Mamaia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii