Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cum arată viitorul tichetelor de masă - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Afaceri |
|

Cum arată viitorul tichetelor de masă

Compania Edenred, unul dintre principalii emitenți de tichete și carduri de benficii extra-salariale, va emite tichete de masă electronice pe carduri Ticket Restaurant care permit plăți contactless și plăți online.
Card Ticket Restaurant Romania

Cardurile de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, sunt dezvoltate sub sigla MasterCard și funcționează similar cu cardurile bancare, însă, neavand un cont bancar asociat, ele nu impun costuri de administrare pentru beneficiari.

Acestea sunt carduri cu cip si utilizează tehnologia Contactless, care permite efectuarea de plăți rapide fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plăți sub 100 lei, în cadrul unităților care afișează sigla PayPass. În cazul tranzacțiilor de peste 100 de lei, tranzacțiile sunt aprobate prin introducerea codului PIN.

„Deși funcționează similar cu un card obișnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare și nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, într-o rețea distinctă de magazine și restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, spune Vianney DU PARC, director general al Edenred România.

Pentru companii, distribuirea tichetelor electronice către angajați se va realiza în doar câteva minute, chiar și pentru companiile gigant cu zeci de mii de salariați, iar cardurile Ticket Restaurant se pot reîncărca lunar, cu un simplu click. Angajații își vor putea verifica oricând soldul, istoricul tranzacțiilor sau cele mai apropiate restaurante și magazine în care pot plăti cu carduri de masă.

La ora actuală, circa două milioane de angajați beneficiază de tichete de masă pe plan local, care sunt scutite de taxe salariale și patronale (se aplică doar impozitul pe venit salarial, de 16%), suma acordată fiind de 9.41 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată. Valoarea lunară a tichetelor de masă pentru un salariat este astfel de aproximativ 200 lei, ceea ce reprezintă mai mult de un sfert din salariul minim net. Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice și vor continua să co-existe.

Peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, către mai mult de un milion de angajați în țară.

„Odată cu introducerea cardurilor Ticket Restaurant, ne dorim ca mai mult de 100.000 de angajați să facă tranziția către carduri, în primul an de funcționare. Ei se vor alătura celor peste 26.000.000 de beneficiari ai cardurilor emise de Edenred la nivel internațional”, adaugă Vianney DU PARC.

În majoritatea țărilor din Europa, tichetele de masă există atât în format clasic, pe hârtie, cât și electronic, pe card. Belgia este prima țară din lume care va face tranziția integrală la tichete de masă electronice, în octombrie 2015, iar Franța numără deja peste 80.000 de beneficiari pentru tichetele de masa în format electronic lansate anul trecut.

Grupul Edenred emite deja carduri de masă în 18 țări din Europa, America Latină și Asia. Pe lângă cardurile de masă, Edenred emite și alte tipuri de carduri de beneficii în 37 de țări. În prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel internațional în sfera beneficiilor pre-plătite este digitalizat. Tranziția la cardul de masă în România este în concordanță cu strategia grupului Edenred, care prevede o creștere a ponderii soluțiilor electronice în volumul emis la peste 75% până în 2016.

În România, tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial – aproximativ 2 milioane de salariați primesc tichete de masă în prezent. Legea care permite emiterea lor și în format electronic a fost adoptată în noiembrie 2013, normele sale de aplicare au apărut în ianuarie 2015, iar în prezent Ministerul de Finanțe este în curs de a autoriza primele companii care pot emite tichete de masă electronice.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii