Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Criza imigranților: reuniune de urgență la Bruxelles - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Criza imigranților: reuniune de urgență la Bruxelles

Președinția Consiliului Uniunii Europene, deținută în prezent de Luxemburg, a cerut organizarea unei reuniuni de urgență la Bruxelles unde au fost convocați miniștrii de justiție și de interne ai statelor membre.
migranti

Reuniunea va avea loc pe 14 septembrie, la Bruxelles. „Situaţia fenomenului migraţiei în afara şi în interiorul Uniunii Europene a luat proporţii fără precedent”, precizează preşedinţia luxemburgheză a UE într-un comunicat, potrivit publicației The Guardian.

Europa se confruntă cu un val de imigranți fără precendent în ultimii ani ca urmare a evenimentelor care au avut loc în Orientul Mijlociu și în Africa. Grecia și Italia, în special, dar și alte state aflate la granița UE, se luptă pentru a face față valului de migranți care caută azil în statele europene. Macedonia, țară de tranzit pentru migranți, a decretat stare de urgență.

Un studiu realizat de un grup de ziariști spanioli și analiști informatici, autori ai blogului The Migrant Files arată că, în ultimii 15 ani, traficul de ființe umane a generat 16 miliarde de euro, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Numărul celor care au ajuns în Uniunea Europeană în luna iulie a ajuns la peste 100.000, iar potrivit estimărilor, de la începutul anului sunt peste 340.000 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii