Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Creștere de 6% pe piața bunurilor de folosință îndelungată - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Creștere de 6% pe piața bunurilor de folosință îndelungată

Piața bunurilor de folosință îndelungată a crescut în primul trimestru al anului 2017 cu aproape 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Două dintre cele șapte sectoare - electronice și electrocasnice mici – au înregistrat rate de creștere de două cifre. Cea mai mare scădere (de peste 16%) a fost înregistrată de sectorul de dispozitive de printare, arată studiul GfK TEMAX pentru România.
Electronice: Declinul pieței continuă

Categoriile cu cele mai bune evoluții (rata de creștere în valoare):

Electronice

Piața de TV a înregistrat o creștere ușoară, în condițiile menținerii constante a prețului mediu și a evoluției segmentelor cu rezoluții superioare.

Sectorul de produse audio se află în creștere: boxele au crescut semnificativ, fiind urmate de sistemele audio și de segmentul de boxe cu sistem de andocare/boxe mici.

Electrocasnice mari

Trimestrul I din 2017 s-a încheiat pe un trend pozitiv. Categoriile emergente au înregistrat creșteri de două cifre, în timp ce principalele categorii au încetinit ritmul de creștere.

GfK TEMAX, T1 2017_grafic

Electrocasnice mici

Piața a înregistrat o creștere de două cifre în 2017, având aproape toate categoriile pe o tendință pozitivă. Aparatele pentru prepararea băuturilor calde și friteuzele au avut cele mai mari creșteri.

Foto

Aflată într-o ușoară creștere, piața de camere foto a înregistrat o creștere a prețului mediu, ca urmare a creșterii cererii pentru produsele cu rezoluție de tip Full HD.

IT

Camerele vizuale au înregistrat o rată importantă de creștere în sectorul de IT, ca urmare a evoluției cererii pentru segmentul onboard, contribuind la creșterea prețului mediu al întregii categorii. Tastaturile, alături de mouse-uri au arătat rate de creșteri similare.

GfK TEMAX, T1 2017_grafic 2

Telecom

Smartphone-urile 4G continuă să crească cu două cifre.

Aproape s-au dublat vânzările pe segmentul de căști cu Bluetooth.

Vânzările de brățări fitness au avut o creștere mai accelerată comparativ cu smartwatch-urile, dar nu domină acest segment și în valoare absolută.

Dispozitive de printare

Echipamentele de printare cu cerneală se află pe un trend stabil comparativ cu T1 2016.

Imprimantele și multifuncționalele dotate cu sisteme CISS sunt singurele care au menținut un trend pozitiv, dar cu o rată de creștere de doar o cifră.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii