Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Consiliul Concurenţei: Direct One poate prelua rețeaua Netcity a Bucureștiului - Forbes.ro
Cautare, Contributor

IT |
|

Consiliul Concurenţei: Direct One poate prelua rețeaua Netcity a Bucureștiului

Consiliul Concurenţei a anunțat că grupul Direct One poate prelua Netcity Telecom.
piata_de_publicitate_online.png

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure, preia Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București. Acordul de preluare a fost semnat în septembrie, acționarii Netcity Telecom UTI Netcity Investment BV și UTI GrupNegocierile cu Netcity au durat mai bine de un an, Direct One participând la un proces competitiv inițiat de către acționarii Netcity în vara anului 2015.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia”, menționează reprezentanții instituției.

Netcity Telecom este concesionarul rețelei „Netcity”, având ca responsabilități principale proiectarea, realizarea și operarea acesteia. Rețeaua „Netcity” reprezintă infrastructură suport pentru rețele de comunicații electronice și este pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

Direct One deține o rețea națională de fibră optică, de 5.500 de kilometri, care asigură legături inter-orașe. Prin intermediul acesteia, Direct One oferă servicii de acces la infrastructura fizică de fibră optică (dark fiber), servicii de transport de date de mare capacitate (linii închiriate), precum și acces la internet în punctele sale de prezență de pe teritoriul României.

Direct One a înregistrat în 2015 afaceri de circa 42 de milioane de lei și un profit de 12,7 milioane de lei. Netcity a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40,4 milioane de lei şi un profit net de 14,5 milioane de lei. La începutul anului trecut, Direct One a preluat rețeaua de fibră optică a societății Electrogroup Cluj-Napoca.

 

Expansiune cu orice preț

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii