Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Colmar - Paradisul din Alsacia - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Travel |
|

Colmar – Paradisul din Alsacia

Îmi place să călătoresc la fel de mult cum citesc, mănânc ciocolată și… respir.  De fiecare dată ajung acasă și le povestesc celor dragi că „am fost în cel mai frumos loc de până acum“. Iar „cel mai frumos loc“ este, negreșit, cea mai recentă destinație. De data aceasta însă, cel mai frumos loc este o felie de paradis, ce va rămâne în top pentru multă vreme.
Colmar Alsacia Georgiana Ciofoaia

Titlul este departe de a acoperi pe jumătate măcar splendidul orășel. Colmar seamănă foarte mult cu desenele pe care le făceam în școală și care surprindeau case cu acoperișuri ascuțite, pereți colorați și multe ferestre cu perdele dantelate. A treia cea mai mare comună din regiunea Alsacia, aflată în nord-estul Franței, Colmar este considerată capitala vinului alsacian. Eu aș adăuga cu toată încrederea că este și capitala biscuiților și vă promit, din toată inima, că nu veți regreta un pachet cu macarons sau biscuiți din buticurile Maison Alsacienne de Biscuiterie.

Gazdă a unor clădiri conservate încă din secolul XIV, așa cum este cazul Maison Pfister, Colmar este un muzeu în aer liber, cu străduțele sale lungi, de-a lungul și de-a latul râului Lauch. Mica Veneție (cum este alintat orașul de către localnici) dezvăluie, luată la pas, o mulțime de minuni care bucură ochiul și care, mie, mi-au semănat ca atmosferă cu încântătorul Bruges din Belgia.

Colmar Alsacia Georgiana Ciofoaia

Primele opriri turistice au loc la Quai de la Poissonnerie, în catedrala Église Saint-Martin sau în colorata Little Venice, centrul vechiului oraș. Îndrăgostiții artelor frumoase se pot delecta cu opere rare în Unterlinden Museum, iar exploratorii în căutare de memorii își pot pune pe listă Musée Bartholdi, casa memorială a sculptorului francez Frédéric Auguste Bartholdi, cel care a creat Statuia Libertății din New York sau faimosul Leu din Belfort.

Marile mele descoperiri în Colmar

Nu mă pricep să scriu ghiduri turistice, cu „10 locații pe care trebuie să le vezi“. Cred cu tărie în aventurile conjugate la persoana I, care nu seamănă una cu cealaltă și care sunt unice, precum noi. Așa că, pe lista descoperirilor mele din Colmar se numără o mulțime de buticuri cu antichități, câteva biscuterii artizanale, piața acoperită, legenda berzei (simbolul orașului) care-și face cuib în turnul catedralei și Au Coeur d’Alsace, un mic magazin cu ceramică tradițional alsaciană.

Colmar Alsacia Georgiana Ciofoaia

Mixul inedit dintre cultura germană și cea franceză așează Colmar în vârful clasamentului meu personal cu locuri de revenit. Plimbările lungi printre casele très chic, cu scări interioare din lemn, mirosind a povești întortocheate și restaurantele în care comanzi tarte flambée alături de un pahar de vin alsacian sau un platou de brânzeturi alături de nelipsiții bagels, întregesc tabloul paradisului alsacian.

Citește și Germania este a doua destinație de vacanță și business pentru români, din Europa

Sophie, gazda noastră, ne-a mărturisit că frumoasele case ale Colmarului au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, tocmai pentru că soldații au dorit să conserve această oază de frumusețe. Într-adevăr, orășelul pare decupat din cărțile cu povești, unde, toate până la final, se petrec cu bine.  Un mare plus de care ne-am bucurat în mini-vacanță este faptul că, din Colmar se ajunge foarte repede în Strasbourg (cu TGV în doar 30 de minute), în Basel (în aproximativ 45 de minute) sau în pitorescul Riquewihr (în mai puțin de 20 de minute).

Călătorii cu folos să avem!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii