Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 CNA a amendat România TV cu 40.000 de lei pentru dezinformare și „burtiere” tendențioase - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat România TV cu 40.000 de lei pentru dezinformare și „burtiere” tendențioase

România TV a fost reclamată la finalul lunii ianuarie de 923 de ori la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru „dezinformare” şi „manipulare”, iar CNA a amendat marţi postul cu 40.000 de lei, informează NEWS:RO.
CNA

Reclamaţiile făcute în perioada 18 – 20 ianuarie au vizat „burtierele tendenţioase”, „dezinformarea publicului” şi „manipularea”.

În emisiunile difuzate de România TV pe 18 ianuarie, între orele 09.00 – 18.00, au fost afişate texte precum „Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie şi graţiere”, „Bica o acuză pe Kovesi că minte sau e informată greşit”, „Cum se răzbună Iohannis în ziua în care «guvernul meu» e audiat” şi „Ce pune la cale Iohannis/după lovitura de forţă de la guvern/Dezvăluiri în exclusivitate/Dovada ipocriziei lui Iohannis/Ce face cu miniştrii PSD-ALDE”.

Valentin Jucan a propus, în baza articolelor 3(2) din Lege, 40 (1, 2), 64 (1b) şi 65 (c) din Cod, o amendă de 50.000 de lei.

Valentin Jucan: „Burtierele apăreau concomitent cu declaraţiile preşedintelui şi ale prim-ministrului şi spuneau inversul”.

Gabriel Tufeanu: „Burtierele acestui post sunt… exagerate. Nu e cuvântul potrivit. Şi nu mă refer strict la situaţia din 18 ianuarie. Aş pune mai mult accent pe burtierele acestui post. Preiau toate articolele invocate de colegul meu şi aş creşte la 100.000 de lei amenda”.

CNA A AMENDAT ANTENA 3 CU 5.000 DE LEI

Florin Gabrea: „Numai pentru burtiere, o amendă atât de mare, nu cred că… ele se repetă la nesfârşit. Eu am mai spus – Legea şi Codul nu acoperă câte nebunii se întâmplă pe televizoarele româneşti”.

Radu Herjeu a propus o amendă de 30.000 de lei.

Propunerea de amendare cu 50.000 de lei a fost votată de Gabrea, Jucan şi Rusu. Propunerea lui Tufeanu a fost votată doar de iniţiatorul ei, în timp ce aceea făcută de Radu Herjeu a fost acceptată de Răsvan Popescu, Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Herjeu.

Propunerea intermediară – amendă 40.000 de lei – a fost votată de Florin Gabrea, Valentin Jucan, Gabriel Tufeanu, Vasile Buda, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IANUARIE 2017

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii