Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cine a primit Premiul Nobel pentru economie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Leadership |
|

Cine a primit Premiul Nobel pentru economie

Profesorul Angus Deaton, un economist britanic, a primit Premiul Nobel pentru Economie în valoare de aproximativ 976.000 dolari, pentru analizele sale privind consumul, sărăcia și bunăstarea familiilor, informează New York Times.
shutterstock_231230293 (2)

Profesorul Deaton, în vârstă de 69 de ani, de la Universitatea Princeton este cunoscut pentru studiile pe care le-a făcut legate de alegerile consumatorilor privind cheltuielile și economisirea, dar și de relația dintre consumul privat și mecanismele care stau la baza dezvoltării economice.

În 2014, economistul francez Jean Tirole a fost premiat datorită muncii sale privind reglementările eficiente ale piețelor imperfecte, iar în urmă cu doi ani Eugene F.Fama, Lars Peter Hansen și Robert J. Shiller au obținut premiul Nobel pentru cercetările asupra mișcărilor pe piețele financiare.

Premiul Nobel pentru economie a fost înființat în 1968, la a 300-a aniversare a băncii centrale a Suediei, în memoria lui Alfred Nobel.

VEZI CINE A PRIMIT PREMIUL NOBEL PENTRU CHIMIE

VEZI CINE A PRIMIT PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ

VEZI CINE A PRIMIT PREMIUL NOBEL PENTRU PACE

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii