Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Checkpoint Laurențiu. Răspunde Alexandru Nimurad (Leo Burnett): „Superputerea generației mele este adaptabilitatea” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Nordic Digital Marketing Strategist la IBM

Media şi entertainment |
|

Checkpoint Laurențiu. Răspunde Alexandru Nimurad (Leo Burnett): „Superputerea generației mele este adaptabilitatea”

Unii lucrează în Marketing&Comunicare, alții în Publicitate sau Media, dar toți au un cuvânt de spus și în afara biroului. Această serie de chestionare ar trebui să ofere o imagine diferită asupra generației de profesioniști care a îndrăznit să facă un pas în față. Răspunde Alexandru Nimurad, Art Director la Leo Burnett. Hashtag: #adaptabilitate.
ALEXANDRU NIMURAD

Laurențiu Ion: La ce job visai în liceu?

Alexandru Nimurad: Visam la două joburi pe vremea liceului. Nu eram foarte hotărât și oscilam între a fi architect (profesie pentru care mă pregăteam studiind arte și desenând tot timpul), sau să fac animație. Balanța era mai mult înclinată către o profesie creativă și dinamică și parcursul ulterior vine destul de coerent în completarea acestei nevoi.

 

Laurențiu Ion: Cum i-ai explica profesia ta unei persoane de 70 de ani?

Alexandru Nimurad: Aș fi tipul ăla care face parte dintr-o echipă sau o celulă creativă; tipul care împreună cu colegul/colegii dezvoltă concepte creativede comunicare.

Mai departe, ajut la punerea în practică a ideilor respective, într-o formă practică și concretă, care comunică în modul cel mai clar și simplu un mesaj. Acest mod practic poate lua forma unui print, a unui TVC sau a unui ambalaj, de exemplu.

 VEZI RĂSPUNSURILE LUI Karin Budrugeac (SUB25)


Laurențiu Ion: Care e primul lucru pe care-l faci când te trezești?

Alexandru Nimurad: Pun în ordine pernele și așez patul pentru zi, toate astea după ce mi-am pornit muzica. Îmi iau un interval de o oră jumătate–două pe care să le am doar pentru mine, înainte de a pleca la serviciu. Asta într-o zi ideală.

Altfel, dacă mă trezesc mai târziu decât ar trebui, pornesc doar muzica și mă pregătesc rapid, duș & all.

 

Laurențiu Ion: La ce te gândești când ești în drum spre birou?

Alexandru Nimurad: Nu prea mă gândesc la ceva anume. Dacă e o zi obișnuită, fără vreo prezentare importantă, nu mă gândesc la nimic. Mai ales dacă vin pe jos spre birou. E una din micile mele plăceri să observ orașul dimineața devreme. Toate astea pe muzica pe care o am în căști.

 

Laurențiu Ion: Ce ferestre aș găsi deschise acum în browserul tău?,

Alexandru Nimurad: Trendland.com, Designdo.se, Dezeen.com, dazeddigital în pauze mai citesc sau mai scrollez să îmi clătesc ochii. Getty, istock – băncile de imagini cu care lucrez în mod frecvent; Basecamp.com; Vimeo – pentru cele mai frumoase povești spuse în câteva minute.

 CITEȘTE RĂSPUNSURILE LUI ALEXANDRA FLORESCU (NEMIRA)

Laurențiu Ion: Dacă s-ar face un sitcom despre viața ta la birou, cum s-ar numi?

Alexandru Nimurad: Interlaced”. Ar ilustra cel mai bine ce facem noi zilnic. Munca de echipă este suma tuturor părților, indiferent de cât de mici ar fi ele și rezultatul final se datorează tuturor celor implicați. Am folosit persoana întâi plural în mod intenționat, pentru că simt că fac parte dintr-o echipă.

 

Laurențiu Ion: iOS sau Android?

Alexandru Nimurad: Ambele. În ultima vreme, cele două seamănă atât de mult încât cu greu mai poți spune că sunt diferențe majore. Sunt utilizator de iOS pentru că primul meu smartphone a fost unul cu sistem de operare iOS și am rămas prieteni. Altfel, dacă ar fi să aleg pe alte criterii, mi-ar fi destul de greu. Toate puțin din toate.

 

Laurențiu Ion: Care e superputerea generației tale?

Alexandru Nimurad: Adaptabilitatea. Cred că generația mea a avut parte constant de schimbări majore. De la programa școlară, care în anii ’90 se modifica de două ori pe an, până la momentele importante prin care am trecut (ca de exemplu criza financiară).

Adaptabilitatea asta nu numai ca ne-a trebuit ca surviving skill, dar ne-a fost și un companion și un sfetnic bun. De asta, cred că vezi din ce în ce mai mulți oameni de vârsta mea care pot fi mai multe în același timp, fără să fie o problemă că nu aleg să fie doar contabili, avocați sau IT-iști.

CARTE DE VIZITĂ

Alexandru Nimurad este ilustrator și Art Director. Lucrările lui au fost expuse la Muzeul Național de Artă Contemporană și în cadrul altor expoziții din România.

În 2015, a fost parte din International Fashion Showcase, la London Fashion Week, unde unul dintre proiectele sale, Untamed Skin, a primit trei Mențiuni Speciale pentru toate cele trei categorii ale concursului: Best Designer, Best Exibition și Best Curator.

În prezent, Alexandru este Art Director la agenția Leo Burnett.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii