Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 CFO Survey Deloitte: Jumătate dintre directorii financiari români intervievați anticipează efecte negative asupra afacerilor conduse - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

CFO Survey Deloitte: Jumătate dintre directorii financiari români intervievați anticipează efecte negative asupra afacerilor conduse

Jumătate dintre directorii financiari din România estimează o creștere a PIB de peste 2,6% în acest an și sunt preocupați de lipsa personalului calificat și de presiunea pieței asupra scăderii prețurilor pentru bunuri sau servicii, reiese din cea de-a opta ediție a CFO Survey, realizat de Deloitte România.
Ahmed_Hassan_Deloitte Romania

Principalele teme care îi preocupă pe directorii financiari din România sunt lipsa personalului calificat și presiunea pieței asupra scăderii prețurilor pentru bunuri sau servicii.

Ahmed Hassan (foto), Country Managing Partner la Deloitte România, a declarat: „Cu cea mai mare rată de creștere din Europa în 2016, România vine după o perioadă de stabilitate și prosperitate care, anul trecut, a atins vârful. Cu toate acestea, operăm într-un climat dificil, cu mulți factori de risc, care pot să încetinească economia României”.

Evenimentele externe, precum Brexit, au generat sentimente contradictorii, astfel că jumătate dintre directorii financiari români intervievați în cadrul CFO Survey anticipează efecte negative asupra afacerilor pe care le conduc, iar 39% ca având un impact pozitiv, în special datorită creșterii ratei retenției pe piața locală.

Circa 63% dintre directorii financiari consideră că actualul climat de business are un grad firesc de incertitudine.

Directorii financiari locali sunt mai degrabă interesați de menținerea performanțelor operaționale actuale decât dispuși să își asume activități riscante, tendință care ne așteptăm să continue”, a mai spus Hassan.

Directorii financiari români sunt mai precauți și reticenți în asumarea riscurilor, întrucât 70% dintre ei consideră că nu este momentul să-și încarce bilanțurile contabile cu riscuri suplimentare. De asemenea, 74% dintre directorii financiari consideră controlul asupra costurilor drept o prioritate pentru business, iar 42,2% cred că scăderea cheltuielilor directe și indirecte este importantă.

Majoritatea directorilor financiari din România intervievați estimează o creștere a PIB de peste 2,6% în 2017, iar 60% dintre cei apreciază că indicele prețurilor de consum va crește în anul următor. Aproape jumătate dintre directorii financiari intervievați estimează o rată scăzută a șomajului, în timp ce majoritatea anticipează că efectivele lor vor crește. Pentru 62,5% dintre directorii financiari, climatul de business actual are un grad normal de incertitudine. Pentru 42% dintre directorii financiari, scăderea cheltuielilor reprezintă o arie care îi preocupă. 70% dintre directorii financiari estimează venituri în creștere în anul care vine. 47% dintre directorii financiari se așteaptă la o stagnare a marjelor operaționale, un indiciu potrivit căruia companiile vor să-și mențină performanțele operaționale actuale. Mai bine de jumătate dintre directorii financiari intervievați au sentimente negative față de Brexit, iar 39% estimează un impact pozitiv”, se mai scrie în studiul Deloitte.

A VIII-a ediție a CFO Survey cuprinde opiniile a aproape 600 de directori financiari din 12 țări din Europa Centrală: Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE ÎN FEBRUARIE 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii