Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ceasul care face bine - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Colaborator ForbesLife

Orologerie de lux |
|

Ceasul care face bine

Dacă premiile sportive Laureus nu vă sună cunoscut, noua ediție limitată IWC vă oferă un motiv bun să citiți în continuare. În anul „Da Vinci“, manufactura lansează un ceas cu o complicație întâlnită mai rar în lumea orologeriei: aceea de a face bine.
2017 Laureus World Sports Awards

FundaŢia Laureus Sport for Good (Sport în numele binelui) și-a început misiunea în anul 2000, la impulsul unor giganți din lumea luxului. Grupurile Richemont și Daimler puneau pe atunci bazele unei organizații caritabile care să ofere copiilor din comunitățile sărace o șansă în plus prin sporturile de echipă.

La doar șase luni de la apariție, Laureus se implică în primul său program: un campionat local de fotbal în mahalalele sărace din Nairobi, Kenya. Copii care se confruntau cu sărăcia și efectele devastatoare ale virusului HIV erau încurajați nu doar să joace fotbal, dar să și contribuie la dezvoltarea cartierelor prin acțiuni de voluntariat.

Cu Nelson Mandela ca suporter principal și multe nume grele ale sportului, Laureus și-a extins misiunea în toată lumea, reușind să atragă atenția asupra sărăciei, rasismului, conflictelor armate și bolilor în viața tinerilor. 17 ani mai târziu, Fundația numără 150 de proiecte în peste 35 de țări și o sumă de 100 de milioane de euro folosită în scopuri caritabile.  În fiecare an, Fundația acordă premii celor mai importante nume din lumea sportului în cadrul galei caritabile Laureus și, în fiecare an, IWC e prezent la eveniment cu o ediție limitată de ceasuri. Anul acesta, producătorul a profitat de eveniment pentru a prezenta în premieră noua formă a carcaselor „Da Vinci“.

iw393402

Chronograph Edition Laureus este primul model care se îndepărtează de conturul dreptunghiular folosit până acum în colecție, preferând în schimb o carcasă rotundă din oțel inoxidabil cu diametru de 42 mm. Înăuntrul ei bate un mecanism automatic manufacturat in-house cu funcțe de cronograf flyback și o rezervă de funcționare impresionantă, de 68 de ore. Culoarea albastră a cadranului scoate în evidență un ceas elegant, cu marcaje lizibile și mici accente roșii pe vârful acului și în dreptul orei 12:00.  La apăsarea butonului de start, acul central al cronografului începe să numere secundele, în timp ce în cadranul periferic sunt indicate orele și minutele scurse de la pornirea lui. Pe lista funcțiilor intră și un secundar periferic, amplasat în partea de jos, precum și o fereastră de dată decupată în dreptul orei 6:00.

2017 Laureus World Sports Awards

Mai mult sau mai puțin, ediția Laureus seamănă cu orice alt model lansat în gama Da Vinci, dar asta pentru că detaliul care îl deosebește se află pe spate. IWC organizează un concurs de desene printre copiii implicați în programele fundației, iar unul dintre ele este ales pentru a fi gravat pe capacul ceasului. Mica operă de artă de anul acesta îi aparține unui băiețel cu dizabilități din Shanghai care este și un sportiv pasionat. Autoportretul simpatic îl înfățișează pe Hou Ye ținând în mână bețe de schi și râzând vesel după stabilirea unui nou record personal la Jocurile Paralimpice.

Fondurile strânse în urma evenimentului Laureus, dar și o parte din profiturile vânzării ediției limitate IWC merg către el, dar și mulți alți copii din întreaga lume.

Ceasurile IWC sunt disponibile în magazinele Galt orologerie elveţiană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii