Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cea de-a patra ediție INSTALART continuă în toată țara - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Cea de-a patra ediție INSTALART continuă în toată țara

Sâmbătă, 4 iunie s-a încheiat proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank.
Finisaj Instalart1

Cea de-a patra ediție Instalart a reunit șase proiecte de design destinate mediului urban propuse pentru TUB/ PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect inițiat de arhitectul Mario Kuibuș și agreat de Primăria Capitalei. Din toamnă, proiectul Instalart va putea fi vazut și în Cluj, Iași, Timișoara.

Finisaj Instalart 3

Cea de-a patra ediție Instalart face parte din circuitul Romanian Design Week 2016. Aceasta s-a încheiat sămbată, 4 iunie, printr-o petrecere- finsaj, iar invitati speciali ai evenimentului au fost Nopame și Better Than Nada/ Corvin + Calin (Dj No Clue).

După ce va fi expus în această vară în București Mall și Plaza România, proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank se va extinde în toată tara, astfel că în acestă toamnă va fi implementat și în Iași, Cluj și Timișoara.

Expozitia va fi deschisă publicului începand cu 7 iulie la București Mall, urmând ca din 7 august să poata fi vizitată la Plaza România.

Pentru clujeni, cea de-a patra ediție Instalart va debuta pe 7 octombrie, la Iași lansarea va avea loc pe 21 octombrie, iar Timișoara va gazdui proiectul Instalart începând cu 4 noiembrie. Expozitia va putea fi vizitată în fiecare oraș timp de zece zile.

Anul trecut obiectul a creat context. Anul acesta contextul a propus obiect. În 2016 Instalart îl prezintă pe Mario Kuibuș, arhitect, căruia nu-i place cum sună „București, Micul Paris”. A inițiat în 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru București și strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrală a PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat, aprobat și adoptat de Primăria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibuș de a reconsidera sintagma „București-Micul Paris“ este realizat.

Finisaj Instalart 4

În paralel, Instalart a invitat șase nume mari în design-ul românesc să interacționeze cu TUB-ul lui Mario Kuibuș. Vorbim despre Dorin Ștefan, Corvin Cristian, Robert Marin, Mihai Popescu, Ștefan Barutcieff și Mădălin Gheorghe. Fiecare a gândit câte un obiect, o instalație, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibuș.

Instalart a realizat obiectele cu ajutorul partenerilor și le-a expus în perioada Romanian Design Week, în cadrul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank: Theta, FM Signs, Gripple, Kaustik, Vertigo Metal Design, Inox Style.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) are ca direcţie majoră crearea unui Centru al Bucureştiului competitiv la nivel naţional şi internaţional. Au fost definite cele mai importante spații publice și cele mai interesante repere turistice din zona centrală, cuprinse într-un traseu de doua ore pe jos sau o jumătate de ora cu bicicleta, plecându-se de la conceptul de camere urbane, ca spații publice comunitare cu activități bine definite, integrate într-un sistem la nivelul întregului oraș.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii