Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ce aplicații de Android din magazinul Google Play au fost, recent, infectate cu viruși - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Ce aplicații de Android din magazinul Google Play au fost, recent, infectate cu viruși

Crazy Russian Drift și Russian SUV 6x6 sunt cele două aplicații infectate cu viruși, instalate de peste 100.000 de utilizatori și detectate de Bitdefender în Google Play Store.
coputer_virus.jpg

Acestea au fost infectate cu un virus sofisticat capabil să treacă de codurile de securitate CAPTCHA (imagini folosite pentru a diferenția oamenii de servicii automate) din magazinul Google Play, urmărind să aboneze prin SMS, la servicii premium, mii de utilizatori ai jocurilor.

Virusul Android.Trojan.MKero a fost identificat recent, în premieră, în magazinul oficial Google Play, dovadă că hackerii au reușit să dezvolte noi moduri de a-l împacheta pentru ca aplicațiile infectate să nu fie depistate de filtrul de analiză automată Google Bouncer. Compania Google a fost notificată de existența aplicațiilor infectate din magazinul Play, iar în prezent aplicațiile au fost înlăturate, susțin reprezentanții Bitdefender.

Aplicațiile care raspandeau virusul de tip Trojan au fost instalate de peste 100.000 de utilizatori. Iar investigația Bitdefender arăta că aplicațiile se aflau de mult timp în Google Play și au fost constant actualizate.

Complexitatea virusului constă în abilitatea de a putea completa codurile de autentificare CAPTCHA prin redirecționarea cererilor către serviciul de transformare a imaginilor în text Antigate.com. Serviciul trimitea codul de securitate înapoi către virus, iar acesta reușea să se autentifice și să contracteze prin SMS servicii premium în numele utilizatorului, fără ca acesta să fie informat.

Virusul Android.Trojan.MKero a apărut inițial la sfârșitul anului 2014, însă a fost distribuit exclusiv prin magazinele de aplicații neoficiale și pe rețelele de socializare populare în Europa de Est.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii