Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Cartoon Network lansează o campanie împotriva hărțuirii copiilor, în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cartoon Network lansează o campanie împotriva hărțuirii copiilor, în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului”

Cartoon Network contrazice percepția asupra unora dintre televiziunile pentru copii acuzate că prezintă desene violente prin lansarea din 27 februarie a unei campanii împreună cu Asociația „Telefonul Copilului”, care încurajează copiii şi tinerii din România să spună stop fenomenului „bullying” (agresiune cu scopul de domina), informează Media Expres.
Alex Velea

Campania îl are ca imagine pe cântărețul Alex Velea (foto), include crearea unui club „CN Clubul Prieteniei”, are sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”, va include difuzarea a patru spoturi timp de două luni la TV și are ca obiectiv sensibilizarea și încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. Prin intermediul animațiilor, Cartoon Network, spoturile îi încurajează pe copii să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți.

Fenomenul denumit în SUA cu termenul de specialitate „bullying” afectează și copiii din România, potrivit reprezentantei Asociației „Telefonul Copilului”, unul dintre cele mai importante ONG-uri din România, care este de asemenea partener al campaniei.

Scopul asocierii cu Cartoon Network este de a informa despre „bullying” şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie. Între 2011 – 2013, Asociația „Telefonul Copilului” a înregistrat peste 2.900 de apeluri de la copii care au dorit să vorbească despre hărțuire, 57% dintre aceştia fiind băieţi cu vârste între 12 – 17 ani.

Alex Velea apare într-unul spoturile campaniei Cartoon Network, care mai include şi o serie de clipuri animate care se adresează atât copiilor afectați de fenomenul „bullying”, cât și celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori.

„Cartoon Network reprezintă locul unde copiii pot fi ei înșiși, încurajându-i să aibă încredere în ei”, a spus Hannes Heyelmann, Senior Vicepreședinte și Managing Director Turner Broadcasting pentru Europa Centrală și de Est.

„Știm că fenomenul bullying este o problemă care afectează o mare parte dintre telespectatorii noștri. Împreună cu parteneri ca Asociația Telefonul Copilului și Alex Velea, ne dorim să îi motivăm să acționeze împotriva acestui fenomen și să nu le fie frică să spună tare ce li se întâmplă. Noi tratăm această problemă delicată într-o manieră în care copiii o pot înțelege și îi îndrumăm către specialiștii care îi pot ajuta”, a adăugat Heyelmann.

La rândul său, Alex Velea a spus: „Cred că primul lucru pe care cei mici trebuie să îl facă într-o astfel de situaţie este să stea de vorbă cu o persoană apropiată, de încredere, şi să povestească prin ce trec. Nu trebuie să sufere în tăcere sau să rămână indiferenţi atunci când asistă la astfel de hărţuiri”.

Cătălina Florea, director executiv la Asociația „Telefonul Copilului”, a spus: „În lumea magică a desenelor animate, viaţa este o joacă frumoasă. În universul unor copii, însă, teama, suferinţa şi depresia au devenit noua realitate. Ştim asta din ceea ce ne spun copiii afectaţi de fenomenul bullying, care ne cer ajutorul”.

Campania lansată împreună cu Cartoon Network este prima care abordează fenomenul bullying încă de la vârsta la care copiilor li se conturează personalitatea, totodată aducându-ne mai aproape de toţi acei copii care ţin sub tăcere ceea ce nu le dă pace, încurajându-i să ceară ajutor”.

Cartoon Network desfăşoară campania anti-bullying şi în alte ţări din Europa, Orientul Mijlociu și Asia pe parcursul acestui an.

Cartoon Network este televiziunea pentru copii care difuzează seriale de animaţie – atât comedii precum „Uimitoarea lume a lui Gumball”, „Să-nceapă aventura”, „Un show obişnuit”, cât şi seriale de acţiune şi aventuri ca „Ben 10, Bakugan”, „Star Wars: The Clone Wars” sau „Generator Rex”. Cartoon Network deține în România site-ul www.CartoonNetwork.ro, în vreme ce televiziunea este disponibilă în 26 de limbi, în 25 de versiuni separate din 166 de ţări şi în 260 de milioane de case din întreaga lume. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Asociaţia „Telefonul Copilului” este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, la numărul 116 111, număr armonizat la nivel european.

În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 ianuarie 2015, asociația a înregistrat un număr total de 2.073.366 de apeluri, dintre care au fost identificate 52.133 de cazuri care au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Numărul de telefon este oferit gratuit de Telekom România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii